Rukomet

Kasim Kamenica uoči Vojvodine: "Smatram da smo favoriti i tu ulogu trebamo opravdati"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.09.2017.
Kasim Kamenica uoči Vojvodine: "Smatram da smo favoriti i tu ulogu trebamo opravdati"
Foto: FaH

PPD Zagreb u sklopu trećeg kola regionalne SEHA lige gostuje u Novom Sadu kod Vojvodine, momčadi koja u novoj sezoni ne zna za pobjedu. Iz zagrebačkog tabora ističu kako u utakmicu ulaze kao favoriti i da tu ulogu moraju opravdati. Ovaj susret bit će i odlična najava početka Lige prvaka koju Zagrebaši započinju u subotu kod Kristianstada...

Pred rukometašima PPD Zagreba utakmica je trećeg kola SEHA lige protiv srpskog prvaka Vojvodine, povratnika u regionalnu ligu, koja je u prva dva kola upisala poraze od Dinama Pančevo i Nexea. Zagrebačka momčad u potrazi je za drugom pobjedom nakon što je poražena u gostima kod Prešova.

Ova utakmica bit će ujedno i posljednja provjera Zagrebaša koji u subotu gostuju kod švedskog Kristianstada u utakmici EHF Lige prvaka. Trener Kasim Kamenica ističe važnost pobjede za povratak na pobjedničke staze i dobru najavu uoči početka europske sezone.

"Vojvodina je povratnik u ligu koji je promijenio dosta igrača u odnosu na prošlu sezonu kada su imali više mladih igrača. Sada su dovođenjem Nadoveze i Vučkovića promijenili krvnu sliku momčadi. Iskusni igrači imaju svoju težinu, kao i mladi Jovanović koji se jako dobro razvija."

"Ipak, smatram da smo favoriti, tu ulogu moramo opravdati i vratiti se našem izvornom načinu igranja, a to je snažna formacija obrane iz koje se razvija kontranapad i dolazi do laganih golova. U planiranoj rotaciji potrebno je svim igračima pružiti priliku i doći do sigurnih bodova."

Susret je najavio i igrač Zagreba Dobrivoje Marković koji je dodao: "Poslije neočekivanog poraza u Prešovu idemo u Novi Sad i nadamo se pobjedi. Vojvodina nije najbolje otvorila novu sezonu i možda će sada kod kuće protiv nas pokazati nešto više, ali nama je prioritet pobjeda. Važna je i zbog susreta Lige prvaka protiv Kristianstada koji nas čeka u subotu. Nemamo puno vremena za radovanje i tugovanje, svaki drugi dan igra se utakmica. Poraz u Prešovu smo zaboravili i dobro se spremili za Vojvodinu."

Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom u 17:15 sati.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!