Rukomet

Visoka pobjeda Veszprema u Sloveniji, Jaganjac najefikasniji u porazu Metalurga u Francuskoj

Branimir Korać • nedjelja, 17.09.2017.
Visoka pobjeda Veszprema u Sloveniji, Jaganjac najefikasniji u porazu Metalurga u Francuskoj
Foto: EPA

Osim dvoboja između Kristianstada i PPD Zagreba, odigrana su još četiri susreta prvog kola Lige prvaka, a iznenadio je Meškov Brest koji je nadigrao Kielce...

Flensburg se pošteno namučio na svom parketu protiv Aalborga. Danci su tek u završnih 15 minuta popustili, dotad su bili sjajni i domaćin je bio u problemima.

U 45. minuti Patrick Wiesman Larsen zabio je za vodstvo gostiju 23:19 te se činilo da će debi Maika Machulle u Ligi prvaka proći porazno. No Nijemci su na danski pogon došli do preokreta. Rasmus Simon Lind obranio je tri sedmerca, Rasmus Lauge Schmidt bio je precizan u napadu i Flensburg je na kraju ipak slavio 30:27.

"Nisam zadovoljan našom igrom u prvom poluvremenu i dijelu drugog, ali na kraju ipak možemo biti zadovoljni s ova dva boda. U drugom dijelu Lind nam je sam donio pobjedu odradivši fantastičan posao", istaknuo je trener Flensburga Machulla.

U domaćem sastavu Holger Glandorf postigao je osam golova, Rasmus Lauge Schmidt sedam, a Marius Steinhauser šest. Kod gostiju Buster Engelbrecht Juul-Lassen bio je strijelac sedam puta, a Andreas Holst Jensen dodao je šest golova. Lovro Jotić ostao je bez pogotka uz dva promašaja.

Meškov Brest nije najbolje krenuo u SEHA ligi, ali zato je odlično otvorio Ligu prvaka. U prvom kolu dočekao je Kielce i slavio 28:25 i to prilično glatko. Poljaci nisu nijednom vodili tijekom 60 minuta, tek su na samom početku susreta dva puta bili u rezultatskom egalu, ostatak vremena protekao je u vodstvu domaćina.

U drugom dijelu Kielce se najbliže dovukao na dva gola zaostatka, ali serijom 5:2 domaćin je pobjegao na 24:19 i poslije toga nije imao problema u dovršavanju posla.

"Napravili smo fantastičan posao u obrani. Ovo je definitivno naš najbolji obrambeni nastup u dosadašnjem dijelu sezone", hvalio je suigrače Rade Mijatović.

U pobjedničkom sastavu Dzmitri Nikulenkau, Aleksander Škurinskij i Konstantin Igropulo postigli su po pet golova, a Ljubo Vukić dodao je dva. Kod gostiju Alex Dujšebaev postigao je četiri gola dok su Marko Mamić i Manuel Štrlek dodali po jedan.

Celje je do posljednjih deset minuta bilo potpuno u utakmici, ali onda je palo i upisalo težak poraz. Konačnih 39:31 za Veszprem prevarilo bi u razmišljanju kako su se Mađari prošetali do pobjede. Celjani su se dugo dobro držali, no u završnici je ipak presudila veća kvaliteta i duža klupa.

Deset minuta prije kraja gosti su vodili s malih 32:30, no do kraja dvoboja Veszprem je napravio seriju 7:1 i upisao vrlo visoku pobjedu te tako nastavio seriju pobjeda protiv slovenskog prvaka.

"50 minuta igrali smo sjajan rukomet, pokazali smo za što smo sposobni. Međutim Veszprem je igrao vrlo dobro, napravili smo nekoliko pogrešaka i kaznili su nas. Konačan rezultat ipak ne pokazuje točan odnos snaga u ovom dvoboju", kaže Branko Tamše.

Najbolji kod pobjednika bili su Mate Lekai s devet golova, Cristian Ugalde dodao je šest, a po pet su zabili Momir Ilić i Gašper Marguč. Renato Sulić dodao je dva gola, a Mirko Alilović pet obrana. Kod poraženih Žiga Mlakar zabio je osam golova, Jaka Maluš šest, a Kristian Bećiri dodao je jedan pogodak.

Veliki broj pogrešaka skupo je stajao Metalurg Line Červara na gostovanju kod Montpelliera. Puno iskusnija domaća momčad oštro je kaznila brojne pogreške gostiju i na kraju je slavila 32:22.

"Jako smo zadovoljni, odigrali smo jako dobru utakmicu protiv mlade i kvalitetne momčadi. Obrana i kontranapad funkcionirali su jako dobro. Ulazak u sezonu bio je dobar i nadam se da ćemo tako i nastaviti", kaže trener Francuza Patrice Canayer.

Među 13 igrača Montpelliera koji su se upisali u strijelce, najefikasniji bio je Michael Guigou sa šest golova. Kod gostiju mladi hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac bio je strijelac šest puta, Filip Kuzmanovski dodao je pet pogodaka, a Ante Tokić jedan.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Meškov Brest28:25Barlinek Industria Kielce
Celje Pivovarna L.31:39Telekom Veszprem
Flensburg30:27AaB Handball
Kiel22:25Paris Saint-Germain
1Paris Saint-Germain 14424:378+4634
2Telekom Veszprem 14407:378+2926
3Flensburg 14410:391+1925
4Kiel 14366:361+523
5Barlinek Industria Kielce 14418:408+1021
6Meškov Brest 14374:406-3214
7Celje Pivovarna L. 14398:434-3610
8AaB Handball 14364:405-417

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!