Ostali sportovi

VIDEO: Brady i Patriotsi se iskalili na Saintsima, Falconsi nadigrali Packerse, Hunt nastavio impresionirati

Dario Dodić • ponedjeljak, 18.09.2017.
VIDEO: Brady i Patriotsi se iskalili na Saintsima, Falconsi nadigrali Packerse, Hunt nastavio impresionirati
Foto: EPA

Drugi tjedan NFL-a donio je nekoliko izvanrednih utakmica. U reprizi prošlosezonskog NFC finala Atlanta Falconsi su pobjedom protiv Green Bay Packersa krstili novi stadion. New England Patriotsi brzo su se oporavili od poraza protiv Chiefsa i dominantnom predstavom svladali New Orleans Saintse. Kareem Hunt još je jednom impresionirao, kao i Denver Broncosi protiv Cowboysa...

AUTOR: Lovre Bilonić

Mnogi su nagađali kako će Atlanta Falconsi otvoriti novu sezonu s obzirom na način na koji su ih New England Patriotsi porazili u prošlom Super Bowlu. No, kako barem zasad stvari stoje, Falconsi su Super Bowl ostavili u prošlosti i ozbiljno krenuli u lov na novi.

Sinoć su odigrali prvu utakmicu na svom novom, 1,5 milijardi dolara vrijednom Mercedes-Benz stadionu i u reprizi prošlogodišnjeg NFC finala pobijedili Green Bay Packerse. Slično kao i u NFC finalu Falconsi su brzo izgradili veliku prednost, koju Aaron Rodgers i društvo nisu uspjeli dostići, Falconsi su do skora 2-0 stigli pobjedom 34:23.

Bilo je tu nekoliko otegotnih okolnosti za Packerse, nekoliko važnih igrača se ozlijedilo, no ipak je ključna činjenica kako je vrlo brzo u susretu Rodgers ostao bez WR-a Jordyja Nelsona zbog ozljede kvadricepsa.

Rodgers je u utakmici dodao za svoj 300. TD karijere i tako postao QB kojem je to najbrže pošlo za rukom u povijesti NFL-a.

Quarterback Atlante Matt Ryan glavninu je posla odradio u prvom poluvremenu, do kraja je bacao 19/28 za 252 jarda i jedan TD. Devonta Freeman u 19 trčanja je dohvatio 84 jarda i dva touchdowna, sjajan je bio i Julio Jones sa 108 jarda hvatanjem u samo pet pokušaja. Natjerala je obrana Atlante Rodgersa na fumble, koji je u TD pretvorio Desmond Trufant. Isti je igrač zaslužan i za presječeno dodavanje Rodgersa.

Rodgers je utakmicu završio s 33/50 bacanja za 343 jarda, dva TD-a i jednom presječenom loptom te već spomenutim fumbleom. Ty Montgomery trčao je za 35 jarda i TD te još dodao 75 jarda hvatanjem i TD. Davante Adams uhvatio je za 99 jarda i TD.

New England Patriotsi brzo su se oporavili od iznenađujućeg i teškog poraza protiv Kansas City Chiefsa na otvaranju nove sezone, u New Orleansu su bez ikakvih problema s 36:20 porazili Saintse u prilično jednosmjernoj utakmici.

Iako su Patriotsi pravi svjedoci kako utakmicu američkog nogometa nije moguće riješiti u jednoj četvrtini, Patriotsima je upravo to pošlo za rukom. Nakon 20:3 poslije prvih 15 minuta Patsi su odrađivali posao do kraja utakmice i lagano slavili s 36:20.

Tom Brady je fenomenalnom partijom predvodio Patriotse do pobjede, a da je bilo potrebe u nastavku ganjati rezultat brojke bi vjerojatno bile još i bolje. Susret je završio s 30/39 bacanja za 447 jarda i tri TD-a te s QB rejtingom 139,6.

RB Mike Gillislee ponovno je odigrao odličnu utakmicu, u 18 pokušaja trčao je 69 jarda i dohvatio jedan TD. Rob Gronkowski je ubilježio šest hvatanja za 116 jarda i TD, ali je zbog ozljede prepone napustio igru u drugom poluvremenu. TD su upisali i Chris Hogan te Rex Burkhead, koji je napustio utakmicu zbog ozljede rebara.

Drew Brees je bacao 27/45 za 356 jarda i dva TD-a, vrlo je rano postalo jasno kako igrom probijanjem Saintsi neće dohvatiti zaostatak za Patriotsima pa su Ingram (8 probijanja za 52 jarda) i posebno Peterson (8 probijanja za 26 jarda) ostali na "suhom". Michael Thomas je ubilježio pet hvatanja za 89 jarda, Coleman četiri za 82 jarda i TD.

Kansas City Chiefsi su pokazali kako pobjeda protiv Patriotsa nije bila slučajnost, u odličnoj su utakmici na svom Arrowheadu s 27:20 svladali Philadelphia Eaglese.

Ponovno je sjajan bio rookie RB Chiefsa Kareem Hunt, dokazavši još jednom da je pred njim, ukoliko ne bude ozljeda, briljantna karijera. Dohvatio je dva TD-a, a posebno je impresivan bio drugi kada je u nevjerojatnoj situaciji ostao na nogama i progurao ruku do end zone.

QB Chiefsa Alex Smith odigrao je još jednu dobru utakmicu, bacao je 21/28 za 251 jard i TD. Karrem Hunt je prikupio 81 jard probijanjem, 28 jarda hvatanjem i dva TD-a, a odličan je bio i Travis Kelce sa 103 jarda hvatanjem i sjajnim touchdownom.

Carson Wentz je kod Eaglesa bacao 25/46 za 333 jarda, dva TD-a i jedan interception, a još je probijanjem prikupio 55 jarda i tako predvodio momčad u osvojenim jardama probijanjem. Zach Ertz hvatanjem je osvojio 97 jarda, Alshon Jeffery pet jarda manje, ali je pridodao i TD. Drugi je TD Eaglesa stigao preko Agholora, kojem je to ujedno bilo i jedino hvatanje na utakmici.

Broncosi su na svom Mile Highu u Denveru potpuno nadigrali i uvjerljivo svladali Dallas Cowboyse s 42:17. QB Broncosa Trevor Siemian odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, uspio je i izjednačiti rekord karijere s četiri TD dodavanja. Obrana Broncosa posve je zaustavila Ezekiela Elliotta, koji je ostvario najgori učinak karijere - samo osam jarda probijanjem u devet pokušaja.

Siemian je bacao 22/32 za 231 jard, četiri TD-a uz jedno presječeno dodavanje. C.J. Anderson je probijanjem osvojio 118 jarda uz TD i još 36 jarda i jedan TD hvatanjem, dok je Emmanuel Sanders hvatanjem došao do 62 jarda i dva TD-a.

S obzirom na prikazano rezultat zapravo ne odaje pravu sliku koliko je slab i nemoćan napad Cowboysa bio protiv Broncosa. QB Dallasa Dak Prescott bacao je 30/50 za 238 jarda i dva TD-a uz dvije presječene lopte i QB rejting od samo 68,6.

Koliko su Broncosi dobro branili probijanje govori podatak da je Prescott predvodio u jardima probijanjem i to sa samo 24 osvojena jarda.

Jason Witten hvatanjem je osvojio 97 jarda uz jedan TD, do touchdowna je došao i Dez Bryant.

Seattle Seahawksi odigrali su još jednu slabu utakmicu protiv još slabijih San Francisco 49ersa i na jedvite jade dohvatili pobjedu. QB Seahawksa Russell Wilson uspio je nekako izbjeći sack i u end zoni pronaći Paula Richardsona za jedini touchdown utakmice i pobjedu 12:9. Zanimljivo je da je Richardson loptu uhvatio iako je rano u utakmici zaradio otvoreni prijelom prsta - doktori su mu na poluvremenu prst namjestili i zašili ranu, Richardson je na kraju bio junak Seahawksa od kojih se ipak očekivala lakša pobjeda.

Brojke:

Seattle: Russell Wilson (23/39, 198 YD, 1 TD), Chris Carson (20 CAR/93 YD), Paul Richardson (2 REC/19 YD, 1 TD)

San Francisco: Brian Hoyer (15/27, 99 YD, 1 INT), Carlos Hyde (15 CAR/124 YD), Pierre Garcon (3 REC/26 YD), Marquise Goodwin (3 REC/26 YD)

Los Angeles Chargersi su i drugu utakmicu zaredom izgubili u tijesnoj završnici, drugi tjedan zaredom tragičar je bio kicker Younghoe Koo. U prvom je kolu protiv Broncosa Koo promašio field goal za produžetak, a sinoć je u porazu protiv Miami Dolphinsa 19:17 promašio FG s 44 jarda za pobjedu pet sekundi prije kraja.

Brojke:

Los Angeles: Philip Rivers (31/39, 331 YD, 1 TD), Branden Oliver (3 CAR/31 YD), Melvin Gordon (9 CAR/13 YD, 1 TD), Keenan Allen (9 REC/100 YD)

Miami: Jay Cutler (24/33, 230 YD, 1 TD), Jay Ajayi (28 CAR/122 YD), DeVante Parker (4 REC/85 YD)

NFL, 2. kolo:
Cincinnati - Houston 9:13
Tampa Bay - Chicago 29:7
Carolina - Buffalo 9:3
Baltimore - Cleveland 24:10
Indianapolis - Arizona 13:16 produžetak
Kansas City - Philadelphia 27:20
New Orleans - New England 20:36
Jacksonville - Tennessee 16:37
Pittsburgh - Minnesota 26:9
L.A. Chargers - Miami 17:19
Oakland - N.Y. Jets 45:20
Seattle - San Francisco 12:9
Denver - Dallas 42:17
L.A. Rams - Washington 20:27
Atlanta - Green Bay 34:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!