Tenis

Ante Pavić do prvog finala na Challenger Touru u karijeri

Branimir Korać • subota, 23.09.2017.
Ante Pavić do prvog finala na Challenger Touru u karijeri
Foto: FaH

Sjajan tjedan je iza Ante Pavića koji je u posljednji trenutak uskočio u glavni ždrijeb turnira u Columbusu te nakon toga otišao do finala. Prvo je to finale za Pavića na nekom od Challengera, a do njega je došao pobjedom protiv Franka Dančevića...

Još jedan hrvatski tenisač ove je godine stigao do svog prvog finala na Challengerima. Nakon što je Viktor Galović to uspio u Recanatiju gdje je i osvojio turnir, Ante Pavić otišao je do finala u Columbusu.

U polufinalu igrao je protiv Franka Dančevića, iskusnog Kanađanina koji iza sebe ima i dva finala na ATP Touru (dva poraza od Dmitrija Tursunova).

Prošle godine Dančević je bio bolji u Nottinghamu gdje je slavio sa 6:4, 6:7, 6:3, a u Columbusu stigla je osveta i to u najboljem trenutku, borbi za finale.

U prvom setu ključni trenutak dogodio se u šestom gemu kada je Pavić došao do 0:40 i odmah napravio break. Na servisu za set izvukao se nakon 15:40 i iskoristio prvu set loptu za 6:3.

I u drugom setu Pavić je stigao do prednosti, ovaj put u petom gemu kada je poveo s 3:2 i još jednom našao se u problemima na servisu za set. Za razliku od prvog seta, Dančević je ovaj put vratio izgubljeni servis, no samo nakratko s obzirom da je odmah ponovno izgubio servis, a ovaj put Pavić dovršio posao i sa 6:3, 7:5 otišao do finala.

U finalu igrat će protiv Britanca Alexandera Warda koji je sa 6:1, 6:3 bio bolji od Dennisa Novikova.

Columbus, polufinale:
Ante Pavić (Hrvatska) - Frank Dančević (Kanada) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!