Rukomet

Veszprem i Vardar slavili na svom parketu, Kristianstad ispustio veliku priliku u Barceloni

Branimir Korać • nedjelja, 24.09.2017.
Veszprem i Vardar slavili na svom parketu, Kristianstad ispustio veliku priliku u Barceloni
Foto: EPA

Osim susreta između Zagreba i Szegeda odigrani su još neki dvoboji u Ligi prvaka gdje su favoriti uglavnom bili uspješni, a blizu iznenađenju bio je švedski Kristianstad...

Željko Babić s Gorenjem zasad ima stopostotan učinak u Ligi prvaka. Novu pobjedu upisao je u gostima u Bukureštu protiv Dinama gdje je slavio s 27:26. U zanimljivom susretu u zadnjim minutama presudili su uzastopni golovi Verdineka i Brumena s kojima je Gorenje otišlo na 26:24 nakon čega Dinamo više nije imao priliku za povratak.

"Jako sam ponosan na svoje igrače koji su ostavili srce na terenu i pokazali svo rukometno znanje. Hvala i navijačima koji su nam pružili veliku podršku, ovo je pobjeda za njih. Problemi u početku susreta su očekivani, u gostima nije lako igrati, a mi imamo novu momčad i još se uigravamo. U drugom poluvremenu susret je okrenuo Rok Ovniček koji je definitivno među najzaslužnijima za pobjedu", istaknuo je Babić.

Kod Gorenja Matjaž Brumen postigao je osam golova, Niko Medved pet, a Robert Markotić jedan. U domaćem sastavu po pet golova zabili su Hugo Descat i Sajad Esteki.

Gostovanje u Čehovu bez krivog koraka odradio je Montpellier koji je svladao domaće Čehovske Medvede s 28:24. Nije to bio jednostavan zadatak za favorizirane Francuze koji su tek u zadnjih deset minuta riješili pitanje pobjednika. Serijom 6:0 odvojili su se na 27:21 i otišli do pobjede.

"Očekivali smo kompliciran meč. Strahovali smo od njihove visoke obrane i neki igrali su pod pritiskom i u strahu promašivali. Međutim uspjeli smo doći do druge pobjede u ovom tjednu i to je najvažnije", tvrdi trener Montpelliera Patrice Canayer.

U njegovoj momčadi Valentin Porte postigao je osam golova, a Michael Guigou sedam. Kod Medveda Dmitri Santalov postigao je pet golova.

Barcelona je tek u samoj završnici susreta izvukla pobjedu protiv Kristianstada na svom parketu. Šveđani su u utakmicu krenuli nervozno i brzo se našli u zaostatku 5:0, ali uspjeli su doći do preokreta. Pet minuta prije kraja vodili su gosti 29:27, ali Barcelona na krilima Victora Tomasa i njegovih tri gola radi preokret i odnosi pobjedu.

U Barceloninom sastavu Valero Rivera postigao je devet golova, a Kamil Syprzak pet. Kod gostiju Tim Sörensen postigao je šest golova.

U odličnom meču u Veszpremu Mađari su bili bolji od Flensburga 28:27. Ljubomir Vranješ godinama je sjedio na klupi Flensburga, a sada je bio na suprotnoj strani. Predvođeni Lekaijem i Nagyjem Mađari su slavili, a dobar je bio i Mirko Alilović na domaćim vratima.

"Flensburg je odigrao jako dobar meč, a Mattias Andersson bio je sjajan. Na kraju smo ipak uspjeli doći do nekih pogodaka i upisati vrijednu pobjedu. Svejedno je slavili jedan ili deset razlike, svaka pobjeda je samo dva boda vrijedna", istaknuo je Nagy.

Mate Lekai bio je prvo ime susreta s devet golova, Laszlo Nagy dodao je osam, a Renato Sulić jedan. Kod Flensburga Lasse Svan postigao je pet golova.

Vardar je upisao i drugu pobjedu u Ligi prvaka slaveći u Skoplju protiv Nantesa 27:23. Očekivana pobjeda Makedonaca koji su na svom parketu nepremostiva prepreka i za jače momčadi od Nantesa. Ovdje su dominirali susretom i nisu dopustili Nantesu da ozbiljno zaprijeti.

Najbolji kod pobjednika bili su Rogerio Ferreira Moraes sa šest golova te s pet Dainis Krištopans. Ivan Čupić dodao je četiri gola, a Luka Cindrić dva. Kod poraženih David Balaguer, Olivier Nyokas i Eduardo Gurbindo postigli su po četiri gola dok je Jerko Matulić dodao jedan.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:27Orlen Wisla Plock
Vardar Skoplje27:23Nantes
Barcelona31:29Kristianstad
RK Zagreb23:28OTP Bank Pick Szeged
1Vardar Skoplje 14390:341+4921
2Barcelona 14408:378+3020
3Nantes 14403:382+2120
4Rhein-Neckar Löwen 14416:391+2517
5OTP Bank Pick Szeged 14421:411+1013
6Kristianstad 14355:415-608
7Orlen Wisla Plock 14380:408-287
8RK Zagreb 14349:396-476

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!