Tenis

Četiri kvalifikantice u drugom kolu Wuhana, katastrofalna forma Kristine Mladenović se nastavlja

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.09.2017.
Četiri kvalifikantice u drugom kolu Wuhana, katastrofalna forma Kristine Mladenović se nastavlja
Foto: EPA

U središtu pozornosti ovog tjedna bit će teniski turnir u Wuhanu gdje se okupljaju najbolje tenisačice svijeta. Prvog dana od turnira su se oprostile dvije nositeljice...

Dobar dan za kvalifikantice na snažnom turniru u Wuhanu. Jedna od onih koje su prošle dalje je Maria Sakkari koja je svladala Juliju Putincevu u susretu koji je potrajao tri seta. Putinceva je glatko dobila prvi set sa 6:1, no onda je došlo do preokreta, Kazahstanka je imala problema u trećem setu, bilo je očito da se više ne kreće dobro i uz medicinsku pomoć uspjela je odigrati meč do kraja, ali ne i pobijediti.

Monica Puig bila je psihološki na pragu poraza protiv Mone Barthel, ali je nekako iščupala pobjedu. Vodila je 6:0, 5:1 i trebala samo mirno završiti posao, a onda je doživjela potpuni raspad. Barthel je čudesnim povratkom uspjela uzeti tie-break sa 7:0 i izboriti treći set, ali tamo se Puig ipak uspjela oporaviti i vratiti meč na svoju stranu.

Nakon četiri uzastopna poraza, Lesia Curenko ponovno pobjeđuje. U prvom kolu Wuhana svladala je Carlu Suarez Navarro u dva seta uz tek sedmu iskorištenu meč loptu u tie-breaku drugog seta.

Poljakinja Magda Linette iskoristila je probleme Anett Kontaveit koja još uvijek nije posve spremna nakon viroze koja ju je mučila. I u ovom meču teško se nosila s protivnicom kada bi se zaigralo s više izmjena. U konačnici Linette je upisala pobjedu i izborila drugo kolo.

15. nositeljica Anastasija Sevastova poražena je od Ekaterine Makarove koja je slavila u dva seta. Vrlo dobar nastup Makarove koja je krenula u meč sa zaostatkom 3:0 i nakon toga potpuno nadigrala Latvijku.

U očajnoj formi je Kristina Mladenović koja je upisala osmi poraz zaredom. Ne samo to, u svih osam susreta izgubila što znači da je izgubila svih zadnjih 16 setova. Novi poraz nanijela joj je Kristina Siniakova.

Wuhan, prvo kolo:
Maria Sakkari (Grčka, Q) - Julia Putinceva (Kazahstan) 1:6, 6:4, 6:2
Monica Puig (Portoriko, Q) - Mona Barthel (Njemačka) 6:0, 6:7(0), 6:4
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Yafan Wang (Kina, WC) 6:3, 6:3
Lesia Curenko (Ukrajina) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:3, 7:6(12)
Magda Linette (Poljska, Q) - Anett Kontaveit (Estonija) 7:5, 6:4
Ashleigh Barty (Australija) - CC Bellis (SAD) 7:5, 6:0
Christina McHale (SAD, Q) - Roberta Vinci (Italija) 6:4, 6:4
Ekaterina Makarova (Rusija) - Anastasija Sevastova (Latvija, 15) 6:4, 6:2
Katerina Siniakova (Češka) - Kristina Mladenović (Francuska, 13) 6:3, 6:2
Elena Vesnina (Rusija, 16) - Ying-Ying Duan (Kina, WC) 6.3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!