Nogomet

VIDEO: Asistencija Modrića u pobjedi Reala u Dortmundu, Porto i Tottenham uvjerljivi u gostima

Dario Dodić • utorak, 26.09.2017.
VIDEO: Asistencija Modrića u pobjedi Reala u Dortmundu, Porto i Tottenham uvjerljivi u gostima
Foto: EPA

Gosti su bili iznimno uspješni u utakmicama drugog kola skupina G i H Lige prvaka. Real Madrid je u derbiju skupine H u gostima s 3:1 svladao Borussiju Dortmund, dok se Tottenham na krilima sjajnog Harryja Kanea lagano obračunao s APOEL-om. Monaco je na domaćem travnjaku teško poražen od strane Porta, dok je Bešiktaš pobjedom protiv RB Leipziga osvjetlao obraz domaćinima...

Skupina G

Monaco - Porto 0:3

U reprizi finala iz 2004. godine Porto je reprizirao i rezultat protiv Monaca, na stadionu Louis II Portugalci su slavili s uvjerljivih i zasluženih 3:0. Neočekivano indisponirani bili su domaćini, kada Radamel Falcao nije golgeterski raspoložen mreže protivnika prvaka Francuske se ne tresu.

Porto je pod novim trenerom Sergiom Conceicaom odigrao možda i najbolju utakmicu dosad, a posebno je raspoložen bio Aboubakar, koji je dvaput tjerao Diega Benaglia po loptu u vlastitu mrežu.

Poveo je Porto nakon pola sata igre. Dugo je trajao napad gostiju, dva je sjajna pokušaja odlično blokirao Benaglio, ali iz treće šanse Aboubakar zabija za 1:0. Brzom kontrom u 69. minuti Porto je došao i do drugog pogotka. S desne je strane Marega u sredini pronašao Aboubakara koji bez problema zabija za 2:0. Za konačnih 3:0 zabio je Layun u završnici susreta, još je jednom asistent bio Marega. Simptomatično je da je i kod trećeg gola obrana Monaca slabo reagirala i nije uspjela očistiti situaciju ispred svojeg gola.

Bešiktaš - RB Leipzig 2:0

Obraz domaćinima, barem kada su u pitanju skupine G i H, osvjetlao je Bešiktaš svladavši RB Leipzig u njihovom prvom europskom gostovanju s 2:0.

Nakon deset minuta igre poveli su domaćini. Lijepo je po lijevoj strani prošao Tosun i povratnom loptom uposlio Babela koji poentira za vodstvo Bešiktaša. Za konačnih 2:0 zabio je Talisca u smiraju prvog poluvremena. Fenomenalno je s desne strane ubacio Quaresma, Talisca glavom zabija za konačnih 2:0.

Matej Mitrović nije ulazio u igru kod Bešiktaša.

Skupina H

Borussia Dortmund - Real Madrid 1:3

Borussia Dortmund se nakon dva odigrana kola u skupini H Lige prvaka nalazi u poprilično teškoj situaciji. Nakon poraza od Tottenhama u prvom kolu, Borussia je na svojem Signal Iduna Parku s 3:1 izgubila od Real Madrida. Sjajne su predstave pružili Cristiano Ronaldo i Gareth Bale u prvoj pobjedi Reala u sedmom dolasku u Dortmund.

Poveo je Kraljevski klub u 18. minuti, u šesnaesterac domaćih loptu je ubacio Carvajal, a Bale volejem zabio pod gredu, u posljednjih 38 utakmica u Ligi prvaka Real je postigao barem jedan pogodak. Na samom otvaranju drugog dijela Velšanin je golu pridodao i asistenciju, prizemnom je loptom s lijeve strane u sredini pronašao Ronalda koji u svojem 150. europskom nastupu podiže vodstvo Reala na 2:0.

Tračak nade domaćima probudio je Aubameyang četiri minute kasnije. S lijeve je strane loptu na peterac Reala poslao Castro, a Borussijin je napadač poslao iza leđa Keylora Navasa. Svojim drugim pogotkom na susretu i trećim Reala Ronaldo je zapečatio sudbinu Borussije u 79. minuti na asistenciju Luke Modrića, koji je u sudačkoj nadoknadi napustio igru.

APOEL - Tottenham 0:3

Sjajnu europsku, ali i prvenstvenu formu potvrdio je Tottenham. Nakon domaće pobjede 3:1 protiv Borussije Dortmund momčad Mauricija Pochettina s uvjerljivih je 3:0 svladala APOEL na Cipru.

Još je jednom briljirao Harry Kane, potvrdivši da je kolovoško prokletstvo zaista ostalo u kolovozu. U 39. minuti napadač Tottenhama koristi vrlo lijepu asistenciju Alderweirelda s polovice travnjaka i zabija za 0:1.

U 62. minuti promijenio se asistent, ali je strijelac ostao isti. S desne je strane Sissoko na rubu kaznenog prostora pronašao Kanea, koji podiže prednost gostiju na 2:0. Kane je hat-trick upotpunio pet minuta kasnije, nakon ubačaja Trippiera s desne strane glavom zabija za konačnih 3:0 i vrh skupine H.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bešiktaš2:0RB Leipzig
Monaco0:3Porto
1Bešiktaš 611:5+614
2Porto 615:10+510
3RB Leipzig 610:11-17
4Monaco 66:16-102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!