Rukomet

Prvi bodovi za Kiel i bukureštanski Dinamo, remi u Nantesu

Branimir Korać • četvrtak, 28.09.2017.
Prvi bodovi za Kiel i bukureštanski Dinamo, remi u Nantesu
Foto: EPA

Odigrana su prva tri susreta trećeg kola Lige prvaka rukometaša, a sva tri dvoboja bila su neizvjesna do samog kraja. Prve pobjede upisali su Kiel i Dinamo iz Bukurešta dok su Nantes i Rhein-Neckar Löwen remizirali...

U skupini C rukometne Lige prvaka Dinamo iz Bukurešta došao je do prvih bodova. Ugostio je Kadetten Schaffhausen i upisao tijesnu pobjedu 29:28. Svih 60 minuta vodila se izjednačena bitka s dosta izmjena u vodstvu, a u drugom dijelu domaćin je u jednom trenutku otišao na plus četiri i činilo se prelomio susret. Međutim gosti su se vratili, došli do poravnanja, no ne i zadržali bod.

Na isteku vremena Sajad Esteki pogodio je za pobjedu i donio prve bodove Rumunjima koji se tako bodovno izjednačavaju sa Švicarcima.

U pobjedničkom sastavu Allahkaram Esteki i Hugo Descat postigli su po pet golova, a kod gostiju Manuel Liniger bio je najefikasniji s deset golova, Nik Tominec istaknuo se s četiri gola uz stopostotan učinak dok je Ivan Stevanović skupio 11 obrana.

Napokon je do prvih bodova došao Kiel, ali uz puno muke. Ugostio je na svom parketu Aalborg i slavio s tijesnih 27:26 na povratku Alfreda Gislasona na klupu nakon operacije leđa.

Očekivao se lakši posao za Kiel, no momčad još uvijek nije u idealnom stanju, neki igrači nedostaju, dio ih nije u zadovoljavajućoj formi i njemački div i dalje se muči. Ipak, bodovi su upisani i to je ono najvažnije.

U završnici susreta imali su gosti priliku uhvatiti barem bod, imali su posljednji napad, ali Ellebaek je dobro blokiran i domaćin je mogao započeti sa slavljem.

"Ovo je vrlo važna pobjeda za nas. Iako smo mogli sve riješiti i ranije, sretan sam da smo uspjeli prekinuti negativnu seriju", istaknuo je Gislason.

U njegovoj momčadi Miha Zarabec bio je najefikasniji s pet golova, a na suprotnoj strani Patrick Wiesmach Larsen zabio je sedam golova dok je Buster Engelbrecht Juul-Lassen dodao pet. Lovro Jotić imao je jedan neprecizan pokušaj.

Pobjednika nije bilo u Nantesu gdje je Rhein-Neckar Löwen propustio priliku svladati domaćina. Završilo je 26:26, a Nantes može biti zadovoljniji ovakvim ishodom.

Najvećim dijelom susreta domaćin je bio u zaostatku i pokušavao se vratiti iz minusa. Prednost Löwena iznosila je u nekoliko navrata i četiri gola viška, ali Nijemci ipak nisu uspjeli slaviti.

U samoj završnici gosti su imali priliku iz sedmerca doći do oba boda, ali Andy Schmid nije nadmudrio Cyrila Dumoulina koji brani njegov pokušaj za veliko slavlje Francuza.

"Tijekom prvog poluvremena konstantno smo vodili dva-tri gola viška, ali u drugom dijelu Nantes se vratio. Bilo je tijesno, možda smo zaslužili oba boda, ali na ovom mjesto vrlo je teško računati na pobjedu. Na kraju sam zadovoljan i bodom", kaže trener gostiju Nikolaj Jacobsen.

U njegovoj momčadi istaknuo se Andre Schmid s osam golova, a kod domaćina Kiril Lazarov postigao je šest golova, Romain Lagarde pet dok je Jerko Matulić dodao dva.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nantes26:26Rhein-Neckar Löwen
Vardar Skoplje28:21RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged36:27Kristianstad
Orlen Wisla Plock30:37Barcelona
1Vardar Skoplje 14390:341+4921
2Barcelona 14408:378+3020
3Nantes 14403:382+2120
4Rhein-Neckar Löwen 14416:391+2517
5OTP Bank Pick Szeged 14421:411+1013
6Kristianstad 14355:415-608
7Orlen Wisla Plock 14380:408-287
8RK Zagreb 14349:396-476

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!