Tenis

Donna Vekić visoko poražena na početku jakog turnira u Pekingu

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.10.2017.
Donna Vekić visoko poražena na početku jakog turnira u Pekingu
Foto: EPA

Amerikanka Coco Vandeweghe svladala je Donnu Vekić u prvom kolu turnira u Pekingu. Vandeweghe je bila vrlo uvjerljiva i za samo nešto više od sat vremena odnijela je visoku pobjedu...

16. igračica svijeta Coco Vandeweghe svladala je Donnu Vekić u prvom kolu turnira u Pekingu. Vekić nije imala nikakve šanse, Vandeweghe je potvrdila kako ove godine igra najbolji tenis u karijeri te je visoko slavila sa 6:2, 6:2.

Amerikanki je ovo prvi meč još od polufinala US Opena gdje je izgubila od Madison Keys u dva seta, dok je Donna od nastupa u New Yorku još igrala na ITF turniru u St. Peterburgu gdje je došla do polufinala te na turniru u Wuhanu gdje je izgubila od Kineskinje Shuai Zhang već u prvom kolu.

Ovdje je od samog početka meča imala problema, nije bila u pravom ritmu i konstantno je zaostajala. I kada bi se pružila prilika ua break i povratak u set, Vekić ju nije koristila i na kraju je glatko poražena.

Vandeweghe je otvorila meč vodstvom 2:0, Vekić je u dva gema propustila po dvije prilike za povratak iz zaostatka, ali nije ih iskoristila i Vandeweghe je novim breakom kod 3:1 riješila prvi set. Na servisu za set imala je manjih problema, Vekić je došla do 15:40, ali propustila je i te dvije break prilike.

U drugom setu Amerikanka je krenula s 4:0 i poslije toga nije bilo nikakve dvojbe. Vekić je u cijelom drugom setu osvojila samo dva poena na reternu te upisala poraz.

Ovo je bio njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Amerikanke koja je bila bolja i prije tri godine na US Openu kada je u tri seta odnijela pobjedu u prvom kolu.

Drugo kolo u Pekingu donosi joj Dariju Gavrilovu.

WTA Peking, prvo kolo:
Coco Vandeweghe (SAD, 14) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!