Košarka

Zubac: "Bogut mi puno pomaže, napokon netko s kim mogu razgovarati na hrvatskom jeziku"

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.10.2017.
Zubac: "Bogut mi puno pomaže, napokon netko s kim mogu razgovarati na hrvatskom jeziku"
Foto: EPA

Ivica Zubac nakon loše Ljetne lige odigrao je puno bolje u prvoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone. U pripremama za novu sezonu dosta mu pomaže i Andrew Bogut...

Nakon Ljetne lige nitko nije bio zadovoljan. Luke Walton očekivao je od Ivice Zupca više, a i sam hrvatski centar priznaje da je bio razočaran svojim nastupom.

"Nisam bio frustriran, ali sam bio nezadovoljan kako sam odigrao. Znam kakav sam tip igrača i znam za što sam sposoban te kako mogu pomoći momčadi. Tijekom ljeta radio sam na stvarima koje moram popraviti i isplatilo se, bolje se osjećam. Uostalom puno je sporije nego u Ljetnoj ligi gdje se samo jurilo gore-dolje, ovdje je ritam sporiji i to mi više odgovara."

Tijekom ljeta u Lakerse su došli Brook Lopez i Andrew Bogut od kojih će Zubac imati itekako što za naučiti.

"Brook Lopez je sjajan centar u napadačkom smislu, definitivno jedan od najboljih u ligi, od njega mogu puno toga naučiti. Puno pomaže i dovođenje Andrewa Boguta koji je s druge strane posljednjih godina jedan od najboljih obrambenih centara. Već mi je jako puno pomogao, govori hrvatski jezik i lakše mi je. Znam da se moram dobro namučiti na treningu da bih došao do minuta, ali imam od koga učiti."

Upravo ta konverzacija na hrvatskom jeziku sigurno će pomoći Zupcu.

"To je sjajno, napokon me netko razumije. Nije uvijek najlakše pohvatati baš sve što trener kaže i u tome će mi puno pomoći. Dobro razumijem trenera, ali nekada je lakše stvari 'probaviti' na materinjem jeziku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.10.2017. u 15:17
    ali pazi, Zu, pokvaris ces akcenat ;-) ....
    narada108