Košarka

Hrvatske predstavnice poražene na startu regionalne lige, Medveščak izgubio u derbiju protiv Partizana

Branimir Korać • četvrtak, 05.10.2017.
Hrvatske predstavnice poražene na startu regionalne lige, Medveščak izgubio u derbiju protiv Partizana

I hrvatske košarkašice nastupaju u regionalnoj ligi gdje su sva tri kluba poražena na startu. Najbliže pobjedi bio je Medveščak kod Partizana, bugarski Beroe slavio je kod Trešnjevke, a Ragusa je pregažena na gostovanju u Celju...

Košarkašice Trešnjevke nastup u WABA ligi otvorile su domaćim porazom od Bugarki, Beroe je slavio 69:56. Mladi domaći sastav pod vodstvom Deana Nemeca nervozno je otvorio utakmicu, brzo ušao u visok zaostatak i nakon toga nije se uspio vratiti u dvoboj. Odlaskom Ane Lelas Trešnjevka je znatno oslabljena i to se vidjelo već u prvom nastupu u kojem je osim toga nastupila i nekompletna.

Prvo ime kod gošći bila je Teodora Dineva koja je susret završila s 24 poena i deset skokova, a Viktorija Ivanova dodala je 16 poena. U sastavu Trešnjevke Karla Erjavec ubacila je 21 poen dok je Nika Mühl dodao 18 poena, sedam skokova i pet osvojenih lopti.

U derbiju kola Partizan je ugostio Medveščak i u dvoboju u dobro ispunjenoj dvorani Ranka Žeravice slavio je sa 65:61. U završnici susreta Rada Vidović tricama je prelomila dvoboj i donijela pobjedu svojem sastavu. Zagrepčanke su bile u susretu do samog kraja, ali nisu izdržale.

"Odlična utakmica, šteta što u završnici nismo imali koncentracije da pobijedimo. Čestitam Partizanu na pobjedi, a mojim igračicama na hrabroj i bespoštednoj borbi", istaknuo je Braslav Turić za stranicu lige.

Najbolja u redovima hrvatskih prvakinja bila je Iva Borović sa 16 poena dok je Partizan predvodila Ivanka Matić sa 17 poena.

Vrlo težak poraz upisala je dubrovačka Ragusa koja je gostovala u Celju i izgubila s čak 99:41. U potpuno neravnopravnom dvoboju sve je bilo jasno već nakon prvih deset minuta koje je Celje dobilo s 32:7 i sve je išlo prema teškom porazu igračica Raguse.

Iva Slonjšak predvodila je Celje sa 18 poena i deset skokova dok je Nikolina Delić dodala 14 poena i pet osvojenih lopti. Kod Raguse Josipa Zovko upisala je 13 poena i šest skokova.

WABA liga, prvo kolo:
Trešnjevka 2009 - Beroe 56:69
Partizan Galenika - Medveščak 65:61
Celje - Ragusa 99:41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!