Košarka

Panathinaikos na startu prvenstva bolji od Olympiakosa

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.10.2017.
Panathinaikos na startu prvenstva bolji od Olympiakosa
Foto: EPA

Grčko prvenstvo otvoreno je velikim srazom između Olympiakosa i Panathinaikosa, a pobjedu je odnio PAO koji je u završnici okrenuo dvoboj na svoju stranu...

Prvo kolo grčkog košarkaškog prvenstva odmah je donijelo derbi nad derbijima, dvoboj između Olympiakosa i Panathinaikosa. Za pobjednika u ovom dvoboju nije moglo biti boljeg ulaska u novu sezonu, a to je bio Panathinaikos.

U dvoboju neizvjesnom i tijesnom svih 40 minuta Olympiakos je osam minuta prije kraja vodio 61:52, ali u završnici nije izdržao i Panathinaikos je do kraja susreta napravio preokret i odnio pobjedu.

Prvo ime susreta bio je Nick Calathes s 14 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a po 13 poena dodali su KC Rivers i James Gist.

U domaćem sastavu Jamel McLean ubacio je 18 poena dok je Hollis Thompson dodao 13 poena.

Do glatke pobjede došao je Koroivos koji je svladao Aris sa 71:55. Očekivao se izjednačeniji dvoboj s blagom ulogom favorita Arisa, no domaćin je odlično odradio susret i stigao do pobjede.

Predvodili su ga Quenton DeCosey sa 17 poena i osam skokova, a Aaron Rountree dodao je 13 poena i sedam skokova. Kod poraženih Keith Benson upisao je 16 poena i sedam skokova, a Panagiotis Vasilopoulos dodao je devet poena i šest skokova.

Grčko prvenstvo, prvo kolo:
Olympiakos - Panathinaikos 68:71
Koroivos - Aris 71:55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!