Tenis

Jana Fett nastavila s pobjedama u Linzu, u dva seta svladala Allertovu za osminu finala

Dario Dodić • utorak, 10.10.2017.
Jana Fett nastavila s pobjedama u Linzu, u dva seta svladala Allertovu za osminu finala
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Jana Fett nakon uspješno odrađenih kvalifikacija dobro je krenula i u glavnom ždrijebu WTA turnira u Linzu. U prvom je kolu s 2-0 u setovima svladala Čehinju Denisu Allertovu...

Nakon što je preskočila sve stepenice u kvalifikacijama, Jana Fett nastavila je s dobrim igrama i u glavnom ždrijebu WTA turnira u austrijskom Linzu. U prvom je kolu Jana u dva seta svladala 104. igračicu svijeta, Čehinju Denisu Allertovu.

Manje od sat i pol vremena igre bilo je potrebno Hrvatici za plasman u osminu finala i osvetu za poraz u prvom kolu turnira u Taškentu krajem rujna. Tada je Čehinja slavila s 2-1 u setovima, ali danas je Jana zasluženo došla do pobjede.

A moglo je krenuti vrlo loše po Janu, koja trenutno okupira 100. mjesto WTA ljestvice. Pri svom prvom servisu, u drugom gemu, dozvolila je Čehinji bijeg na 0:40. Ukupno je Allertova u tom gemu imala četiri break-lopte, ali Fett ih je spasila, a zatim u trećem gemu sama uzela break. Niz igara break na break prekinula je Jana uspješnim serviranjem u šestom gemu. Break zaostatka Čehinja je vratila u osmoj igri, no Jana u 11. gemu dolazi do novog breaka koji iz drugog pokušaja u 12. igri potvrđuje za 7:5 i prednost u setovima.

Drugi set donio je puno manje oscilacije hrvatske tenisačice. Iako je imala nekoliko break-prilika, Allertova nijednom nije oduzela servis Jani, dok je Hrvatica u trećem i petom gemu dohvatila break i s rutinskih 6:2 privela set i meč kraju.

Prolaz u četvrtfinale Linza Jana će loviti u ogledu s pobjednicom dvoboja između Amerikanke Brengle i druge nositeljice, Strycove.

WTA Linz, prvo kolo:
Jana Fett (HRV, Q) - Denisa Allertova (ČEŠ) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!