Tenis

Del Potro nadigrao mladog Rusa, Kyrgios predao meč nakon prvog seta

Mihaela Bradovski • utorak, 10.10.2017.
Del Potro nadigrao mladog Rusa, Kyrgios predao meč nakon prvog seta
Foto: EPA

Okončano je prvo kolo i započelo drugo na Masters 1000 turniru u Šangaju. U zanimljivom programu tri meča su završena predajom, a jedan od onih koji nisu izdržali je i Nick Kyrgios...

Najbolji ukrajinski tenisač Aleksandr Dolgopolov prošao je u drugo kolo nakon što je Jack Sock predao meč početkom trećeg seta. Sock je zbog iscrpljenosti bio u problemima već u drugom setu, da bi u trećem kod 2:1 za Ukrajinca odlučio prekinuti muku i predati meč.

18-godišnji Kanađanin Denis Shapovalov tek je ušao u društvo 50 najboljih igrača svijeta, no kao novopečeni član tog društva nije prošao prvo kolo Šangaja. Uzeo je prvi set protiv Viktora Troickog, ali nakon dvostruke servise pogreške za 4:2 u drugom setu, potpuno se raspao i do kraja meča uhvatio je samo jedan gem.

Iako je većim dijelom meča Dušan Lajović bio bolji, nije nijednom izgubio servis, ali je izgubio meč. Tako je kada igrate protiv Johna Isnera koji je pogodio 29 aseva, spasio jednu meč loptu i na kraju odnio pobjedu s 4:6, 7:6, 7:6 te izborio mjesto u drugom kolu Šangaja.

Uvjerljiv je bio Aljaž Bedene koji je za manje od 75 minuta svladao Paola Lorenzija. Samo pet izgubljenih gemova za Bedenea koji je potpuno dominirao susretom i lakoćom nadigrao Lorenzija. Talijan je imao tri break prilike, ali sve tri je propustio dok je Bedene tri od sedam iskoristio.

Sam Querrey lakše od očekivanja izašao je na kraj s Yuichijem Sugitom, Japancem koji je uhvatio tek pet gemova i nijednom nije zaprijetio Querreyju na njegovom servisu. Sugita igra vrlo dobro ove godine, ali ovdje nije imao previše šanse.

Prije godinu dana Nick Kyrgios kažnjen je od strane ATP Toura zbog tankiranja meča u Šangaju da bi ove godine predao meč prvog kola nakon što je izgubio prvi set u tie-breaku. Prišao je mreži, stisnuo ruku Steveu Johnsonu i napustio teren.

"Moram se svima ispričati, ali posljednja 24 sata borim se s trbušnom virozom i bilo je očito da se mučim od prvog poena. Nije pomogla niti činjenica da sam osjećao bolove u ramenu koji su se javili tijekom zagrijavanja", poručio je naknadno Kyrgios.

Dalje je otišao i Fabio Fognini koji je u dva seta svladao Lucasa Pouillea. Pouille ponovno nije uspio zadržati visoku razinu tijekom cijelog meča, dobro je odigrao prvi set koji je izgubio tek u 13. igri, ali onda je odmah izgubio servis i upisao poraz.

Jedan od zanimljivijih mečeva dana na papiru bio je onaj između Juana Martina Del Potra i Andreja Rubljeva koji je otišao na stranu Del Potra u dva seta. Rubljev je dosta griješio u pokušajima agresivnijeg nastupa, Del Potro je to znalački iskoristio i upisao pobjedu.

Masters 1000 Šangaj, prvo i drugo kolo:
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, Q) - Jack Sock (SAD, 14) 4:6, 6:1, 2:1 predaja Socka
Viktor Troicki (Srbija) - Denis Shapovalov (Kanada, WC) 6:7(3), 6:3, 6:0
John Isner (SAD, 12) - Dušan Lajović (Srbija, Q) 4:6, 7:6(5), 7:6(6)
Aljaž Bedene (Velika Britanija) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:1, 6:4
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) - Jordan Thompson (Australija, Q) 6:4, 7:6(4)
Richard Gasquet (Francuska) - Hyeon Chung (Južna Koreja) 3:6, 6:4, 6:3
Sam Querrey (SAD, 10) - Yuichi Sugita (Japan) 6:3, 6:2
Steve Johnson (SAD) - Nick Kyrgios (Australija, 13) 7:6(5), predaja Kyrgiosa
Fabio Fognini (Italija) - Lucas Pouille (Francuska, 15) 7:6(7), 6:3
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Mischa Zverev (Njemačka) 3:6, 6:5 predaja Zvereva
Juan Martin Del Potro (Argentina, 16) - Andrej Rubljev (Rusija) 6:3, 6:4
Ryan Harrison (SAD) - Ze Zhang (Kina, WC) 6:2, 6:3
Kevin Anderson (Južna Afrika, 11) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:3, 6:1
Albert Ramos (Španjolska) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 7) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!