Zimski sportovi

Medveščak velikim preokretom u trećoj trećini do visoke pobjede nad Villachom

Branimir Korać • utorak, 10.10.2017.
Medveščak velikim preokretom u trećoj trećini do visoke pobjede nad Villachom
Foto: FaH

Medveščak je u Ledenoj upisao pobjedu protiv Villacha s naizgled glatkih 5:2, no do 48. minute domaćin je bio u teškoj situaciji i tek onda je započeo preokret. U 12 minuta Medvjedi su postigli čak pet golova i upisali veliku pobjedu...

Dugo je izgledalo da će Medveščak upisati poraz protiv Villacha, no u pravo vrijeme proigrao je, jednostavno se sve otvorilo i Medvjedi su napravili veliki preokret.

Villachov niz od dvije pobjede tako je prekinut, a Medveščak je ovom pobjedom skočio na peto mjesto i preskočio upravo današnjeg protivnika.

Austrijanci su prilično rano stekli ugodnu prednost, na kraju prve dionice postigli su dva pogotka preko Platzera i Beacha i stavili Medveščak u tešku poziciju.

Što je vrijeme više odmicalo, domaćin je unatoč pritisku bio sve bliže novom porazu, ali nije se predavao i za to je nagrađen.

Sjajni Mike Aviani u 48. minuti napokon je poslao pak u gostujuću mrežu da bi s igračem više Sondre Olden poravnao na 2:2 šest i pol minuta prije kraja.

Povratak domaćina dotukao je goste koji 20 sekundi kasnije primaju i treći gol, ponovno je strijelac bio Aviani i Medveščak dolazi do preokreta.

U završnici susreta Villach je izvlačio vratara i pokušao s igračem više u polju, međutim Medvjedi su to iskoristili i Tero Koskiranta i Aviani pogađali su praznu mrežu u zadnjoj minuti za veliku pobjedu Medveščaka.

Za tri dana Medveščak ima novi ispit kada će gostovati kod Bolzana, desetoplasirane momčadi koja trenutno ima četiri boda manje od Zagrepčana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!