Košarka

Ulm odličnom zadnjom četvrtinom pobjedom otvorio ovosezonski Eurokup

Branimir Korać • utorak, 10.10.2017.
Ulm odličnom zadnjom četvrtinom pobjedom otvorio ovosezonski Eurokup

Ovosezonsko izdanje Eurokupa otvoreno je u Ulmu gdje je domaći Ratiopharm ugostio Tofaš i upisao pobjedu 83:73. Gosti su se raspali u posljednjoj četvrtini dokad su imali prednost i igrali vrlo dobro...

Nakon što su se proteklih tjedana momčadi kroz kvalifikacije borile za ulazak u grupnu fazu europskih kupova, stiglo je vrijeme za početak iste. Eurokup je otvoren jednim susretom i to u Njemačkoj gdje je Ulm ugostio Tofaš.

Turci su odigrali prilično dobrih 30 minuta, imali su prednost na svojoj strani, a onda nestali s parketa. Serijom 18:0 Ulm je napravio preokret, preuzeo vodstvo na svoju stranu i odnio pobjedu 83:73.

"Nastavili smo igrati, nismo paničarili. Imali smo u zadnjoj dionici dobar protok lopte, tražili smo slobodnog igrača i nakon svakog promašaja išli smo po drugi napad. U drugom poluvremenu imali smo puno napadačkih skokova i to je bio ključ uz dobru obranu u ključnim trenucima", istaknuo je trener Ulma Thorsten Leibenath.

U njegovom sastavu istaknuli su se Joseph Lewis s 26 poena te Da Sean Butler s 13 poena i pet skokova. Kod gostiju Kenny Kadji ubacio je 22 poena uz pet skokova dok je Raymar Morgan dodao 16 poena i osam skokova.

Eurokup, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ratiopharm Ulm83:73Tofaš
Dolomiti Energia Trentino85:75ASVEL Lyon-Villeurbanne
Herbalife Gran Canaria97:87Zenit St. Peterburg
1ASVEL Lyon-Villeurbanne 73+43
2Dolomiti Energia Trentino 64+33
3Zenit St. Peterburg 64-2
4Herbalife Gran Canaria 55+46
5Tofaš 46-35
6Ratiopharm Ulm 28-85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!