Tenis

Donna Vekić zaustavljena već na startu turnira u Kini

Dario Dodić • srijeda, 11.10.2017.
Donna Vekić zaustavljena već na startu turnira u Kini
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić ekspresno je zaustavljena na WTA turniru u Tianjinu. Bolja od nje u tri seta bila je Brazilka Beatriz Haddad Maia...

Iako je slovila za favoritkinju u dvoboju s brazilskom tenisačicom Beatriz Haddad Maiom, Donna Vekić status nije opravdala na terenu u kineskom gradu Tianjinu. Haddad Maia je u tri seta svladala Hrvaticu, inače četvrtu nositeljicu turnira, i ostvarila plasman u osminu finala.

Lošiji prvi servis i niz dvostrukih pogrešaka presudili su Donni u meču u kojem su se obje tenisačice mučile na servisu. Prva je igru na vlastitom servisu stabilizirala Brazilka što je u konačnici rezultiralo i pobjedom.

U gotovo svakom gemu prvog seta Haddad Maia i Vekić dolazile su do break-prigoda na servisu protivnice. Donna je odmah u prvom gemu ugrabila break, istom je mjerom tri igre kasnije uzvratila Brazilka. Imala je Donna break/set-loptu u desetom gemu, ali nije je iskoristila, pobjednica seta odlučivala se u 13. igri u kojoj je sa 7:4 bila bolja Hrvatica.

U drugom setu dogodila se potpuna promjena kod obje tenisačice, puno su bolje igrale na vlastitom servisu, ali u tom je segmentu ipak bolja bila Haddad Maia, koja Donni nije dozvolila niti jednu break-loptu. U trećem gemu Vekić je jedini put pokleknula, Brazilka taj break nije ispustila do kraja i sa 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima.

U trećem se setu igra Hrvatice poprilično raspala, Brazilka dolazi do čak tri breaka. Spasila je četiri meč-lopte Donna u šestom gemu i vratila jedan break, ali u osmom gemu Haddad Maia dolazi do 6:2 i plasmana u osminu finala gdje je čeka Talijanka Sara Errani.

WTA Tianjin, 1. kolo:
Beatriz Haddad Maia (BRA) - Donna Vekić (HRV, 4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!