Nogomet

VIDEO: Cavani i Mbappe ispisali povijest u pobjedi PSG-a, Manchester United minimalno slavio kod Benfice

Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2017.
VIDEO: Cavani i Mbappe ispisali povijest u pobjedi PSG-a, Manchester United minimalno slavio kod Benfice
Foto: EPA

Odigrane su utakmice trećeg kola Lige prvaka u skupinama A i B. Bayern se na domaćem terenu lako obračunao s Celticom, kao i PSG u gostima s Anderlechtom. Osim što su svojim pogocima doprinijeli pobjedi francuske momčadi, Edinson Cavani i Kylian Mbappe upisali su se u povijest. Basel je do druge pobjede stigao u gostima kod CSKA Moskve, dok je Manchester United ostao na stopostotnom učinku minimalnom pobjedom kod Benfice...

Skupina A:

Benfica - Manchester United 0:1

Na stopostotnom učinku ostaje Manchester United koji se jako namučio u gostima kod Benfice, ali je ipak uspio doći do tri boda kojima ostaje na vrhu Skupine A. S druge strane, portugalska momčad i dalje traži prve bodove te hvatanje priključka za CSKA-om.

Gosti su igrali bolje tijekom prvog poluvremena i bili su konkretniji prema suparničkim vratima. Činilo se kako Mourinhova momčad potpuno kontrolira stanje na terenu, no u prvih 45 minuta nismo vidjeli pogotke.

Portugalska momčad odolijevala je sve do 65. minute kada je uz malo sreće United stigao do vodstva. Marcus Rashford izveo je iz daljine slobodan udarac koji je išao ravno prema vratima, iskoristivši mali trenutak nepažnje Svilara. Domaći vratar uspio je uhvatiti loptu, no tek nakon što je prešla crtu.

Da stvar bude gora, domaćin je ostao i s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Luisao u samoj završnici susreta. Benfica je dvoboj zaključila bez udarca u okvir i s gorkim okusom napustila teren.

CSKA - Basel 0:2

Basel se s gostovanja iz Moskve vraća jako zadovoljan, švicarska momčad je u borbi za drugo mjesto postigla dva pogotka koja su bila i više nego dovoljna za drugu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka.

Iz prvog pravog pokušaja prema vratima ruske momčadi Basel je poveo. Igrala se 17. minuta kada je Taulant Xhaka na poklon dobio dosta slobodnog prostora i preciznim udarcem s dvadesetak metara pogodio daljnji kut suparničkog gola.

CSKA je imao svojih solidnih prilika tijekom susreta, no ostao je bez udarca u okvir. Pobjedu gostiju potvrdio je Dimitri Oberlin u 90. minuti susreta.

Skupina B:

Anderlecht - PSG 0:4

PSG nije imao težak posao u gostima kod Anderlechta, francuska momčad četiri je puta zatresla mrežu belgijskog sastava i tako ostala na stopostotnom učinku s devet bodova. S druge strane, Anderlecht je i dalje bez bodova.

Tek tri minute bile su potrebne PSG-u za dolazak u vodstvo. Lijepo su kombinirali Marco Verratti i Kylian Mbappe, a potonji je utrčao u kazneni prostor i snažnim udarcem iskosa matirao domaćeg vratara. Ovim pogotkom upisao se u povijest kao prvi tinejdžer u povijesti Lige prvaka koji je zabijao u dva kluba i preskočio Patricka Kluiverta s najviše postignutih pogodaka kao tinejdžer.

Kako je otvorila poluvrijeme francuska momčad tako ga je i zaključila - pogotkom. Ovoga puta u strijelce se upisao Edinson Cavani kojeg je glavom proigrao Mbappe, a Urugvajac na isti način zatresao mrežu. Bila je ovo sedma uzastopna utakmica u Ligi prvaka u kojoj je Cavani postigao barem jedan pogodak.

Treći pogodak francuske momčadi stigao je u 66. minuti kada je Neymar iz slobodnog udarca pucao nisko, ispod živog zida i pogodio sami kut gola Anderlechta. Konačan rezultat u završnici susreta postavio je Angel Di Maria.

Bayern - Celtic 3:0

Bayern i dalje ostaje prvi pratitelj PSG-a, večeras se momčad Juppa Heynckesa bez većih problema obračunala s Celticom i došla do druge pobjede. Škotska momčad ostaje na tri boda osvojena na gostovanju kod Anderlechta i kako trenutno stvari stoje ići će u Europsku ligu.

Bavarci su od samog početka uspostavili terensku dominaciju koja im se isplatila u 17. minuti. Udarac glavom Roberta Lewandowskog obranio je gostujući čuvar mreže, no na odbijanac je natrčao Thomas Muller i pospremio loptu u mrežu.

Na novi pogodak Bayerna čekalo se do 29. minute kada je na ubačaj Kingsleyja Comana lijepo reagirao Joshua Kimmich i udarcem glavom zatresao suparnički gol.

Mreža škotske momčadi uskoro se ponovno našla na udaru, točnije u 51. minuti kada je Arjen Robben ubacio iz kornera, a najviši u skoku bio Mats Hummels i zakucao loptu u mrežu. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

CSKA Moskva0:2Basel
Benfica0:1Manchester United
1Manchester United 612:3+915
2Basel 611:5+612
3CSKA Moskva 68:10-29
4Benfica 61:14-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!