Europska liga, skupina D, 3. kolo, 19.10.2017, 21:05 h, Ernst-Happel stadion, Beč
Suci: Sandro Schärer, Slađan Josipović, Bekim Zogaj, Alain Bieri, Lukas Fähndrich, Stephane De Almeida
Austria Beč
Austria Beč
Kevin Friesenbichler 90'
1:3(0:2) Rijeka
Mario Gavranović 21', 31'
Zoran Kvržić 90'+2'
Rijeka

VIDEO: Kek majstorski postavio igru, Gavranović i Kvržić donijeli Rijeci prvu pobjedu u Europskoj ligi

Dario Dodić • četvrtak, 19.10.2017.
VIDEO: Kek majstorski postavio igru, Gavranović i Kvržić donijeli Rijeci prvu pobjedu u Europskoj ligi
Foto: FaH

U trećem kolu skupine D Europske lige nogometaši Rijeke upisali su prvu pobjedu. Nakon poraza od AEK-a i Milana momčad Matjaža Keka nadigrala je bečku Austriju u gostima i zasluženo slavila...

Austria Beč
Austria Beč
Rijeka
32
Patrick Pentz
6
Abdul Kadiri Mohammed
9
Kevin Friesenbichler
14
Christoph Monschein
15
Tarkan Serbest
(do 78')
17
Florian Klein
18
Heiko Westermann
23
David De Paula
(do 59')
25
Thomas Salamon
26
Raphael Holzhauser
95
Felipe Pires
Pričuvni igrači
7
Ismael Tajouri-Shradi
59'
16
Dominik Prokop
78'
 
Trener
Thorsten Fink
14
(do 79')
18
(do 70')
27
(do 77')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Nakon turbulentne završnice utakmice drugog kola Europske lige protiv Milana u kojoj se momčad Matjaža Keka vratila iz ponora i onda kasno primljenim golom propustila uzeti bod, u trećem je kolu Rijeka odigrala gotovo besprijekorno na Ernst Happelu u Beču i posve zasluženo došla do sva tri boda.

Kek je savršeno snimio Austriju i sukladno tome postavio taktiku. Prepustio je posjed Bečanima, ali Rijeka je bila ta koja je kontrolirala tijek igre. Pogodio je slovenski stručnjak postavljanjem Acostyja na desno krilo, upravo su preko desne strane, preko Acostyja, pala oba pogotka hrvatskog prvaka.

Obje su momčadi nakon prva dva kola završile prikovane na dno skupine D s nulom na kontu bodova pa je ovaj dvostruki dvoboj u trećem i četvrtom kolu značio biti ili ne biti za oba sastava. Riječani su se nadali prekinuti niz od četiri europska poraza, dok su Austrijanci u susret ušli s nadom kako će prekinuti niz od šest europskih utakmica kod kuće bez pobjede.

Srećom po hrvatskog prvaka upravo je Rijeka prekinula svoj negativan niz i pobjedom ostavila Austriju na dnu.

Dvjema krasnim akcijama Rijeka je praktički sredila Bečane. U 21. minuti Maleš šalje sjajnu dijagonalu sa svoje polovice na Acostyja, koji u par koraka kreće prema kaznenom prostoru domaćih, gura loptu prema Bradariću, koji je brže bolje prosljeđuje do Gavranovića, Rijekin napadač smireno zabija za vodstvo Rijeke.

Mogla je Austria ekspresno izjednačiti, u 24. minuti s desne je strane ubacio Klein, usamljen sa šest metara lijepo iz voleja tuče Monschein, ali još bolje, refleksno nogom, brani Simon Sluga.

Desetak minuta kasnije Rijeka dolazi do drugog gola. Vidjeli smo gotovo presliku prve akcije, duga dijagonala stiže na Acostyja, koji ovog puta kreće prema šesnaestercu i prelazi dvojicu Austrijinih braniča, pokupio mu je pred nosom loptu Gavranović i s ruba kaznenog prostora pogodio za 2:0.

U nastavku je Rijeka sve do posljednjih 20 minuta potpuno kontrolirala igru, veliku promjenu kod domaćina svojim je ulaskom unio Tajouri. Upravo je on kreirao najbolju šansu za domaćine, lijepo je tukao, ali Sluga uz pomoć vratnice otklanja opasnost.

Tek s posljednjih desetak minuta utakmice ne može biti zadovoljan Kek. Imali su Riječani više nego dovoljno prigoda smireno riješiti utakmicu, predvođeni Kvržićem gosti su uprskali dvije lijepe prigode za 3:0. Kazna je stigla vrlo brzo, u 90. minuti Holzhauserov ubačaj iz slobodnog udarca s lijeve strane Friesenbichler glavom u padu posprema u mrežu Rijeke.

Umjesto sigurne pobjede uslijedila je stresna završnica za hrvatskog prvaka, no srećom po hrvatskog predstavnika nije Austria izjednačila već je Rijeka trećim pogotkom potvrdila pobjedu. Lijepo je kontru povukao Gorgon, ali je u nedostatku snage dodavanjem promašio Gavranovića. Kadiri je slabo počistio, loptu mu krade svježi Pavičić i ubačajem pogađa glavu Kvržića koji zabija za konačnih i zasluženih 3:1 Rijeke.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

-:-
Austria Beč1:3Rijeka
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10819.10.2017. u 23:41
    bemti nacekao sam se do listopada da vidim onu staru, pravu Rijeku.
    narada108