Rukomet

Veszprem u derbiju pregazio u gostima Szeged uz važnu ulogu Mirka Alilovića

Mihaela Bradovski • subota, 21.10.2017.
Veszprem u derbiju pregazio u gostima Szeged uz važnu ulogu Mirka Alilovića
Foto: EPA

U derbiju sedmog kola mađarskog prvenstva Veszprem je gostovao u Szegedu i raspoloženim Mirkom Alilovićem stigao je do visoke pobjede 30:21...

Prvi ovosezonski dvoboj između Szegeda i Veszprema nije donio nikakvu neizvjesnost. Aktualni prvaci Mađarske potpuno su dominirali, bili su puno bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili. Mirko Alilović odradio je sjajan posao na vratima gostiju, sredinom prvog poluvremena je probranio i do kraja susreta igrao ključnu ulogu u stvaranju visoke prednosti.

Szeged je taman izdržao 20-ak minuta, vodio je u 20. minuti 9:8, ali u zadnjih deset minuta prvog dijela Alilović je bio teško savladiv, primio je samo dva pogotka i pomogao Veszpremu da na odmor odnese vodstvo 14:11.

U istom ritmu nastavio je i u drugom dijelu, gosti su i dalje povećavali prednost i trebalo im je manje od deset minuta da odu na ogromnih 23:15 te riješe pitanje pobjednika. Szeged nije imao snage niti mogućnosti za neki čudesni povratak i Veszprem je zasluženo visoko slavio.

"Uvijek je dobar osjećaj kada se iz Szegeda vratiš s dva boda. Tijekom svih 60 minuta obrana je dobro funkcionirala, a Mirko je odradio vrlo dobar posao. Na kraju nije bilo bitno s kolikom smo razlikom slavili, isti broj bodova dobijete i za pobjedu s jedan razlike i s deset razlike", kaže Ljubomir Vranješ. Alilovića je hvalio i trener domaćina Juan Carlos Pastor koji tvrdi kako je Alilović "radio čuda na gol liniji".

Napadački su se istaknuli Kent Robin Tonnesen sa sedam golova te Dejan Manaskov sa šest. Kod Szegeda najefikasniji s po tri gola bili su Richard Bodo, Sergej Gorbok, Zsolt Balogh, Stas Skube i Mario Šoštarič. Denis Buntić dodao je dva pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!