Košarka

Wade nakon lošeg ulaska u sezonu svojevoljno prepustio mjesto u petorci Smithu

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.10.2017.
Wade nakon lošeg ulaska u sezonu svojevoljno prepustio mjesto u petorci Smithu
Foto: EPA

Dwyane Wade ovoljetno je pojačanje Cleveland Cavaliersa, odmah je uskočio u startnu petorku, ali igre nisu dobre. I Wade sam to zna te je zatražio Tyronna Luea da ga koristi s klupe...

Ponovno sjedinjenje Dwyanea Wadea i LeBrona Jamesa samo po sebi nije dalo rezultata, trebat će vremena da stvari sjednu na svoje mjesto, no treba uzeti u obzir i činjenicu da su Wade i James stariji i potrošeniji nego što su bili u razdoblju u Heatu. I dok je James još uvijek na najvišoj razini, na Wadeu se godine i ožiljci itekako vide.

U prva tri nastupa ove sezone Wade je igrao u prosjeku gotovo 24 minute, ali ubacivao je tek 5.7 poena uz 3.3 asistencije i 2.7 izgubljenih lopti po susretu. Usporedbe radi, prosjek u karijeri iznosi mu 23 poena i 5.6 asistencija po susretu.

I sam Wade osjeti da nije u dobrom stanju te je zatražio od trenera Luea da ga koristi s klupe. "Dwyane i ja smo razgovarali i zatražio je da ga izvadim iz startne petorke te da kreće s klupe. Smatra da je to najbolje i za njega i za momčad", istaknuo je Lue.

Umjesto Wadea u startnu petorku ući će JR Smith koji je u prva tri susreta bio produktivniji s prosjekom od 12.9 poena i 2.7 skokova u nešto manje od 22 minute na parketu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!