Tenis

Ivan Dodig krenuo pobjedom u konkurenciji parova u Baselu

Sportnet • ponedjeljak, 23.10.2017.
Ivan Dodig krenuo pobjedom u konkurenciji parova u Baselu

Ivan Dodig i partner Marcel Granollers uspješno su započeli turnir u Baselu. Pobjedom u dva seta bili su bolji od američke kombinacije Ryan Harrison i Steve Johnson.

Iz Basela: Zoran Horvat

Hrvatsko-španjolska kombinacija radi brzi break na početku meča i uspijeva ga zadržati sve do servisa za set. Tamo dolaze do tri set lopte, ali Dodig s dvije dvostruke servis pogreške vraća protivnike na 5:5. Set odlazi u tie break u kojem su Dodig/Granollers ipak uspješniji sa 7:5. Kod 1:1 u drugom setu Granollers spašava 0:40 na svom servisu, slijedi kazna za Amerikance koji kod rezultata 2:3 gube svoj servis. Dolazi još jedan break za Dodiga i Granollersa koji na kraju ipak mirno odlaze u drugo kolo.

Ovim trijumfom Dodig i Granollers i dalje ostaju u igri za plasman na završni turnir osam najboljih parova u ovoj sezoni. Ovom pobjedom skočili su trenutno na sedmu poziciju u utrci za London s ukupno 3080 bodova.

Hrvatska će na ovom turniru imati i dva predstavnika u singlu. Bit će to prošlogodišnji pobjednik Marin Čilić koji je postavljen kao drugi nositelj turnira i Borna Ćorić. Čilić će za protivnika imati neugodnog Španjolca Fernanda Verdasca, a Ćorić će igrati protiv domaćeg igrača s pozivnicom Henrija Laaksonena od kojeg je tek nedavno izgubio u prvom kolu kvalifikacija na turniru u Šangaju. Njihovi prvi mečevi očekuju se sutra. U parovima imat ćemo još kombinaciju Škugor/Mektić.

ATP Basel, prvo kolo parovi:
Ivan Dodig / Marcel Granollers (Hrvatska / Španjolska, 2) - Ryan Harrison / Steve Johnson (SAD) 7:6(5), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!