Košarka

VIDEO: Prve pobjede za Bendera i Šarića, Warriorsi pregazili u gostima Maverickse

Branimir Korać • utorak, 24.10.2017.
VIDEO: Prve pobjede za Bendera i Šarića, Warriorsi pregazili u gostima Maverickse
Foto: EPA

Dvojica hrvatskih NBA igrača bila su u akciji noćas i upisali su pobjede. Dario Šarić sa Sixersima slavio je u Detroitu dok je Dragan Bender sa Sunsima bio bolji od Kingsa...

Washington Wizardsi odnijeli su pobjedu iz Denvera 109:104. Wizardsi su u završnicu susreta ušli s prednosti, a na putu do pobjede pomogao je i trener Scott Brooks koji je u finišu izborio tehničku pogrešku Nikole Jokića. Naime kod 104:102 za Washington kada je zatražen time out, Nikola Jokić je na putu prema klupi ramenom zakačio Brooksa, zaradio tehničku pogrešku, a Wizardsi nakon toga pobjegli na pet razlike.

Jokićeva reakcija definitivno je bila nenamjerna, priznao je to i Brooks, no srpski internacionalac ubuduće će malo više pripaziti hodajući prema klupi.

"Bilo je neobično, čudna situacija. Ne mislim da je Jokić to napravio namjerno, alio se dogodilo. Nikada prije nisam bio u sličnoj situaciji", istaknuo je Brooks.

U njegovoj momčadi Bradley Beal ubacio je 20 poena uz pet skokova, John Wall dodao je 19 poena i 12 asistencija, a Otto Porter 17 poena i deset skokova. Kod Nuggetsa Jokić je ubacio 29 poena uz devet skokova i pet asistencija dok je Paul Millsap dodao 17 poena i osam skokova.

Houston Rocketsi često se proglašavaju kao sastav ogromnog napadačkog potencijala, ali upitnih obrambenih kvaliteta i to se često navodi kao protuargument u borbi za naslov prvaka. Protiv Grizzliesa taj napad nije briljirao, ubacili su samo 90 poena i Grizzliesi su to znali iskoristiti i doći do pobjede 98:90.

Nedostaje im Chris Paul, njegovim povratkom zasigurno će se promijeniti i kvaliteta napadačke, a ovdje su Grizzliesi jednostavno uhvatili Rocketse "u mrežu" i naveli ih u ritam igre koji im odgovara. Presudila je završnica susreta koju je Memphis odigrao sjajno i serijom 20:2 došao do preokreta te upisao pobjedu.

"Nismo se kretali kao obično, šutevi nisu ulazili. Oni su odigrali prilično dobru obranu, ali mi nismo odradili posao kako smo trebali", istaknuo je James Harden nakon susreta.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Marc Gasol koji je upisao 26 poena i pet skokova, Mike Conley dodao je 17 poena, a James Ennis 14 poena i 11 skokova. Kod Rocketsa Eric Gordon bio je na 27 poena i sedam asistencija dok je Harden dodao 22 poena, osam asistencija i pet skokova.

Još jedna sjajna utakmica je iza Giannisa Antetokounmpa koji je briljirao i protiv Hornetsa te vodio Buckse do nove pobjede. Sjajni Grk igra na iznimno visokoj razini i rani je konkurent za titulu MVP-a lige i ostaje za vidjeti može li nastaviti na duži rok igrati ovako kvalitetno. Protiv Hornetsa ubacio je 32 poena uz 14 skokova i šest asistencija, a Khris Middleton pratio ga je s 20 poena i šest skokova. Kod poraženih Frank Kaminsky ubacio je 18 poena i pet skokova, Jeremy Lamb 17 poena uz osam skokova, a Dwight Howard uhvatio je 22 skoka.

Teški dani su iza Sunsa koji su promijenili trenera nakon samo tri utakmice, odstranili iz momčadi ponajboljeg igrača, ali uspjeli upisati prvu pobjedu. Ona je stigla protiv Kingsa 117:115 u susretu koji su sjajno otvorili, stvorili ogromnu prednost i onda sve to prokockali.

Imao je Phoenix 21 poen prednosti u prvoj četvrtini, dvoznamenkasto vodstvo najvećim dijelom posljednje dionice, međutim na kraju su izvlačili pobjedu nakon što je Sacramento uspio izjednačiti na 112:112.

Garrett Temple na isteku vremena imao je šut za pobjedu, ali nije pogodio. "Imao sam osjećaj da ulazi, no malo sam požurio, bilo je još vremena za šut. Nema veze, nekada uđe, a nekada ne", istaknuo je Temple.

Dragan Bender dobio je 14 minuta i za to vrijeme ubacio pet poena (0/1 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka, Devin Booker ubacio je 22 poena uz pet asistencija, Marquese Chriss dodao je 19 poena uz šest skokova, a Tyson Chandler uhvatio je 14 skokova. Kod Kingsa Temple je upisao 23 poena, a De'Aaron Fox 19 poena uz pet skokova.

Nakon dva poraza u tri utakmice, Warriorsi su iznimno motivirani doputovali u Dallas, a takvi su uvijek vrlo neugodni. Osjetili su to Mavericksi koji nisu imali previše šanse u izbjegavanju visokog poraza. Warriorsi su slavili 133:103 uz 29 poena i osam asistencija Stephena Curryja, 25 poena i osam skokova Kevina Duranta te 21 poen Klaya Thompsona. Kod domaćina Wesley Matthews ubacio je 19 poena, a po 13 su dodali Harrison Barnes (sedam skokova), Yogi Ferrell i JJ Barea (osam asistencija).

Velikih problema nije bilo za Miami Heat, na Floridi je pala Atlanta koja je svladana sa 104:93. Ispustio je Heat 21 poen prednosti, ali na vrijeme se oporavio i uspješno dovršio posao. 21 poen kod pobjednika upisao je Josh Richardson, 20 je dodao Wayne Ellington, a deset poena i deset skokova Kelly Olynyk. Gostima je nedostajao ozlijeđeni Dennis Schroder, a s po 20 poena najučinkovitiji bili su Kent Bazemore i Taurean Prince (sedam skokova). 14 poena i 11 skokova ubilježio je John Collins.

Do prve pobjede došli su Sixersi koji su u gostima svladali Pistonse s 97:86, a sav potencijal iskazali su Joel Embiid i Ben Simmons. Upravo oni nosili su Philadelphiju do pobjede.

Iako je Simmonsu ovo tek četvrta utakmica u NBA karijeri, već je došao do prvog triple-doublea. Odradio je sjajan posao i susret je završio s 21 poenom, 12 skokova i deset asistencija. Kada se tome doda i 30 poena Embiida koji je uhvatio i deset skokova, jasno je zašto su Pistonsi poraženi.

"Dogodile su nam se dvije utakmice zaredom u kojima nismo bili spremni igrati, moramo vidjeti zbog čega i moramo li zbog toga mijenjati petorku. Za Simmonsa preuzimam krivicu na sebe. Neću reći da igrači nisu mogli bolje, ali definitivno nismo imali dobar plan kako ga braniti", istaknuo je nakon susreta Stan van Gundy.

Dario Šarić za 20 minuta na parketu ubacio je sedam poena (2/6 za dva, 1/4 za tri) te uhvatio jedan skok. Na drugoj strani Reggie Jackson ubilježio je 16 poena, sedam asistencija i šest skokova, Avery Bradley dodao je 15 poena, a Andre Drummond 14 poena i 14 skokova.

Spursi i dalje igraju bez Kawhija Leonarda i Tonyja Parkera, ali i dalje pobjeđuju. Nova pobjeda ostvarena je protiv Raptorsa i to sa 101:97 zahvaljujući LaMarcusu Aldridgeu i Dejounteu Murrayju. Aldridge je ubacio 20 poena uz osam skokova, a Murray 16 poena uz 14 skokova i šest asistencija dok je Danny Green dodao 17 poena i osam skokova. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 28 poena, po 13 su dodali Serge Ibaka i CJ Miles, a Jakob Poeltl ubacio je deset poena uz 12 skokova.

NBA:
Denver Nuggets - Washington Wizards 104:109
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 90:98
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 103:95
Phoenix Suns - Sacramento Kings 117:115
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 103:133
Miami Heat - Atlanta Hawks 104:93
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 86:97
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 101:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!