Hrvatski kup, osmina finala, 25.10.2017, 15:30 h
Zadar
Zadar 0:4 Osijek
Osijek

Osječani lakoćom do četvrtfinala Kupa visokom pobjedom u Zadru

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2017.
Osječani lakoćom do četvrtfinala Kupa visokom pobjedom u Zadru
Foto: FaH

Osječani nisu dopustili iznenađenje u osmini finala Kupa, gostovali su u Zadru i visoko slavili protiv istoimenog domaćina s 4:0 te tako izborili mjesto među osam najboljih...

Zoran Zekić nije prepuštao stvari slučaju i u Zadru je izveo na travnjak vrlo snažnu postavu kako bi što bezbolnije prošao ovo gostovanje i spriječio iznenađenje. U konačnici se to pokazalo kao dobar izbor, njegovi igrači rutinski su slavili s 4:0 i izborili mjesto među osam najboljih.

Od početka susreta gosti su imali inicijativu, a do vodstva su došli u 18. minuti. Dosuđen je slobodni udarac u "zoni Bočkaj" na nekih 20 metara, a veznjak Osijeka potvrdio je koliko je opasan iz tih pozicija, prebacio je živi zid i pogodio sam kut.

U 32. minuti velika prilika za domaćina. Verunica je krenuo prema vratima, srušio ga je Lesjak i dosuđen je kazneni udarac. Izveo ga je Župan, gađao kut, ali Antolović je pročitao taj pokušaj i obranio.

U drugom poluvremenu gosti su riješili pitanje pobjednika. Već na startu drugog dijela Grezda je povisio na 2:0 da bi u desetoj minuti drugog poluvremena Lukić nakon dodavanja Lope s ruba kaznenog prostora bacio domaćina u još veći zaostatak.

Nisu tu Osječani stali, u 73. minuti došli su i do četvrtog gola, ovaj put Lukić je asistirao Jamboru za konačnih 4:0.

Zaslužena pobjeda kvalitetnijih gostiju koji nisu dopustili iznenađenje u ovom srazu.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!