Tenis

Mektić i Škugor upisali poraz u četvrtfinalu Basela

Sportnet • četvrtak, 26.10.2017.
Mektić i Škugor upisali poraz u četvrtfinalu Basela

Hrvatski predstavnici u konkurenciji parova u Baselu, Nikola Mektić i Franko Škugor, upisali su poraz u četvrtfinalu od Jacka Socka i Nicholasa Monroea...

Iz Basela: Zoran Horvat

Hrvatski par Škugor/Mektić nakon velike borbe poražen je u četvrfinalu konkurencije parova na turniru u Baselu. Svladao ih je američki par Sock/Monroe.

U prvom setu serveri su bili jako sigurni i tek kod 5:5 Mektić prvi mora spašavati break loptu u čemu i uspijeva. Zatim Monroe dolazi u probleme, spašava prvu set loptu, ali ne i drugu gdje Mektić odigrava prekrasan lob.

Kod 1:1 u drugom setu Mektić dvostrukom greškom daje Amerikancima nove dvije break lopte, ali krasnim volejom Škugora, pa zatim sjajnim servisom Mektića, hrvatski par i to spašava. Kod 3:3 opet problemi za Mektića koji se brzo nalazi na 0:40. S tri odlična servisa hrvatski par i to spašava, ali četvrtu priliku ipak Sock i Monroe iskorištavaju i dolaze do svog prvog breaka. Odmah zatim isti problemi za Monroea, s dva dobra servisa spašava dvije break lopte, ali ne i treću. Nakon lijepe izmjene poena upravo on šalje loptu u aut. Set odlazi u tie break gdje Amerikanci odmah rade mini break, zatim još jedan i imaju brzo vodstvo od 4:1 i dva servisa. Vraćaju Škugor i Mektić oba mini breaka i s dva odlična servisa Škugora dolaze do vodstva od 5:4. Hrvatski par spašava dvije set lopte, ali na kraju set ipak pripada Amerikancima i meč odlazi u match tie-break.

Opet rani mini break za kombinaciju Sock/Monroe, ali Škugor/Mektić oduzimaju oba servisa Monroeu. Nažalost Mektić duplom pogreškom vraća prednost na stranu Amerikanaca i s novim mini breakom Amerikanci vode 6:3. Tu povratka više nije bilo, te Sock i Monroe odlaze u polufinale. Hrvatski par mora žaliti za propuštenim prilikama iz drugog seta.

Basel, parovi, četvrtfinale:
Škugor/Mektić (Hrvatska) - Sock/Monroe (SAD) 7:5, 6:7(7), 4:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!