Tenis

VIDEO: Karolina Pliškova i Venus Williams u polufinalu iz Bijele skupine

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2017.
VIDEO: Karolina Pliškova i Venus Williams u polufinalu iz Bijele skupine
Foto: EPA

Iz Bijele skupine WTA Finalsa u Singapuru dalje su prošle Karolina Pliškova kao prvoplasirana te Venus Williams kao drugoplasirana. Garbine Muguruza u izravnom dvoboju s Williams za mjesto u polufinalu upisala je poraz...

Već ranije bilo je poznato kako će Karolina Pliškova igrati u polufinalu WTA Finalsa, a Jelena Ostapenko je ostala bez šanse. Bilo je samo pitanje tko će se Pliškovoj pridružiti u polufinalu iz Bijele skupine i to je učinila Venus Williams.

Williams i Garbine Muguruza igrale su ključni dvoboj, znalo se da pobjednica ide dalje, a pobjedu je upisala iskusnija Amerikanka koja je slavila u dva seta.

Bio je to njihov treći ovogodišnji međusobni dvoboj, u protekla dva u četvrtfinalu Rima i finalu Wimbledona bolja je bila Muguruza, no ovdje je došao red na Amerikanku.

U oba seta Španjolka je prva dolazila do prednosti, u prvom setu povela je s 4:3, u drugom čak tri puta imala break viška, ali svaki put Williams je ekspresno odgovarala i vraćala se u meč.

Na kraju joj se to i isplatilo i slavila je sa 7:5, 6:4.

"Igrala sam protiv sjajne igračice iza koje je fantastična godina stoga sam bila presretna nakon osvajanja posljednjeg poena. Ovo je vrlo zahtjevan turnir, morate igrati maksimalno svaki poen jer nemate šanse za pobjedu", istaknula je Williams.

U drugom susretu trećeg kola Ostapenko je lakoćom svladala Pliškovu, međutim taj dvoboj nije imao nikakav značaj, Pliškova je već osigurala prvo mjesto, a Ostapenko je znala da ne može s dna.

WTA Finals, bijela skupina, treće kolo:
Karolina Pliškova - Jelena Ostapenko 3:6, 1:6
Garbine Muguruza - Venus Williams 5:7, 4:6

Ljestvica:
1. Pliškova 2-1
2. Williams 2-1
3. Muguruza 1-2
4. Ostapenko 1-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!