Košarka

VIDEO: Celticsi odnijeli pobjedu iz Milwaukeeja, Clippersi i dalje neporaženi

Branimir Korać • petak, 27.10.2017.
VIDEO: Celticsi odnijeli pobjedu iz Milwaukeeja, Clippersi i dalje neporaženi
Foto: EPA

Četvrtak u NBA ligi nije donio nastupe hrvatskih košarkaša, a najzanimljiviji susreti odigrani su u Milwaukeeju i Portlandu gdje su gosti bili uspješni i odnijeli pobjedu...

U sklopu obilježavanja 50 godina postojanja franšize Milwaukee Bucksi ugostili su Boston Celticse u svom prvotnom domu u UW-Milwaukee Panther areni, no slavlje su im pokvarili Celticsi koji su odnijeli pobjedu 96:89. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Giannis Antetokounmpo, ali morat će Bucksi pronaći jaču podršku sjajnom Grku ako misle napraviti nešto više ove sezone.

Antetokounmpo je vodio veliku bitku s Alom Horfordom koji ga je malo usporio, ali ne i potpuno zaustavio, no svejedno je zaradio pohvale trenera Brada Stevensa.

"Bio je odličan na obje strane parketa. Čuvao je Giannisa većim dijelom večeri, odradio je dobar posao, a onda je na kraju i povezao dvije ključne trice."

Horford je susret završio s 27 poena i devet skokova, a pratio ga je Kyrie Irving s 24 poena i sedam asistencija. Kod Bucksa Antetokounmpo je ubilježio 28 poena, deset skokova i sedam asistencija dok su po 15 poena dodali Khris Middleton i Malcom Brogdon (šest skokova, pet asistencija).

DeMarcus Cousins vratio se u Sacramento i pomogao Pelicansima da upišu gostujuću pobjedu. Kingsi nisu imali nikakvo rješenje za svoju bivšu zvijezdu, tijekom cijelog susreta apsolutno je dominirao i nosio Pelicanse do pobjede.

Dočekan je s ovacijama i potpuno je nadoknadio neigranje Anthonyja Davisa preuzevši sav teret susreta na svoja leđa. Domaćin je odradio dobru prvu četvrtinu, ali drugo poluvrijeme bilo je u znaku Kingsa i Cousinsa.

"Vrlo emotivna večer, bio sam jako nervozan uoči dolaska u dvoranu. Jedva sam dočekao početak utakmice, hvala svima na velikoj podršci. Ovdje sam došao kao dijete, a otišao kao muškarac, uvijek sam govorio kako ove navijače smatram svojom obitelji. Što se susreta tiče, bio je važan i za nas i za njih, znali smo da će krenuti žestoko, tako je i bilo, ali smo se vratili", istaknuo je Cousins.

Cousins je susret završio s 41 poenom, 23 skoka i šest asistencija dok je Jrue Holiday dodao 20 poena i sedam asistencija. Kod poraženih De'Aaron Fox ubacio je 14 poena uz pet asistencija, a Zach Randolph dodao je 13 poena i devet skokova.

Memphis Grizzliesi uzvratili su Dallasu za poraz od dana ranije kada je prekinut niz oba sastava, jedan pozitivan, a drugi negativan. Ovaj put Grizzliesi su bili uspješniji i odnijeli su pobjedu 96:91.

Dallas je i ovdje zaprijetio u zadnjoj dionici kada je čak i bio u vodstvu, međutim sve je u svoje ruke uzeo Mike Conley, vratio domaćina u vodstvo i odveo ga do pobjede.

Ponovno je vrlo dobar bio i Marc Gasol koji je ubilježio 25 poena i 13 skokova, a Mike Conley dodao je 22 poena. Kod poraženih Harrison Barnes ubacio je 22 poena uz 11 skokova, a Wesley Matthews dodao je 18 poena.

Odličnu utakmicu u Portlandu odigrali su Blazersi i Clippersi, a domaćin nije uspio zaustaviti neporažene Clipperse koji su izvukli pobjedu. U posljednjoj sekundi Blake Griffin ubacio je tricu preko ruke i tako donio novu pobjedu Clippersima.

Griffin je susret završio s 25 poena, osam skokova i pet asistencija, po 16 poena ubilježili su Danilo Gallinari i Austin Rivers dok je DeAndre Jordan uhvatio 18 skokova. Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 25 poena uz šest asistencija, CJ McCollum 23 poena uz pet skokova, a Ed Davis je uhvatio deset skokova.

Prvu ovosezonsku pobjedu upisali su Chicago Bullsi koji su svladali Atlanta Hawkse s 91:86. Finac Lauri Markkanen ubacio je ključnu tricu 48 sekundi prije kraja i odveo Bullse do prve pobjede.

Robin Lopez bio je najefikasniji kod pobjednika sa 16 poena i osam skokova (sedam u napadu), David Nwaba dodao je 15 poena i 11 skokova, Markkanen 14 poena i 12 skokova, a Justin Holiday 13 poena i deset skokova. Kod poraženih Marco Belinelli upisao je 23 poena, Kent Bazemore 16 poena i pet skokova, Mike Muscala 14 poena i deset skokova, a Dewayne Dedmon deset skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 89:96
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 106:114
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 96:91
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 103:104
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 91:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!