Košarka

VIDEO: Dobar nastup Bendera u pobjedi Sunsa, lagane pobjede za Lakerse i Thunder

Branimir Korać • srijeda, 01.11.2017.
VIDEO: Dobar nastup Bendera u pobjedi Sunsa, lagane pobjede za Lakerse i Thunder
Foto: EPA

Uz slavlje Indiane protiv Sacramenta, još tri susreta bila su na rasporedu noćas, a dobro je minutažu iskoristio Dragan Bender koji je sa Sunsima upisao pobjedu kod Brooklyna...

Brooklyn Netsi poraženi su na svom parketu od Phoenix Sunsa koji su se preporodili nakon odlaska Earla Watsona s klupe. Zaigrali su bolje, počeli bilježiti pobjede i na korak su do 50-postotnog omjera.

Protiv Netsa odigrali su vrlo dobru utakmicu, u ključnim trenucima kada se rezultat lomio bili su bolji i u tom razdoblju serijom 9:0 koju je zaključio tricom Dragan Bender, poveli su sa 116:108 i nisu imali problema do kraja susreta.

"Mogli smo donijeti bolje odluke. Mislim da smo u obrambenoj fazi trebali biti bolji i čvršći. Na kraju dana sami smo si krivi za ovaj poraz", smatra Rondae Hollis-Jefferson.

Sunse je predvodio Devin Booker s 32 poena (5/8 trica) i sedam skokova, Mike James dodao je 24 poena i pet asistencija, TJ Warren 20 poena i 11 skokova, Alex Len uhvatio je 15 skokova, a Tyson Chandler 13. Dragan Bender za 27 minuta ubacio je deset poena (2/4 za dva, 2/4 za tri) uz tri skoka i tri asistencije te odličnu obranu u ključnim trenucima.

Kod domaćina D'Angelo Russell ubacio je 33 poena uz šest skokova, a Hollis-Jefferson 21 poen uz sedam skokova.

Oklahoma City Thunder lakoćom je prošla kroz Milwaukee gdje je upisala pobjedu 110:91. Bucksi nisu imali šanse, Giannis Antetokounmpo nije dobio podršku suigrača i nije mogao sam.

Thunder je dominirao susretom i cijelim tijekom dvoboja bio je bolji pa tako nije bilo potrebe forsirati one najbolje koji su na taj način dobili više odmora.

"Imali smo odličan protok lopte i tako smo dolazili do kvalitetnih šuteva. Imali smo nekih dijelova gdje smo mogli bolje, ali većim dijelom susreta vrlo kvalitetno napadali smo njihovu obranu", tvrdi trener Thundera Billy Donovan.

Paul George predvodio je Thunder s 20 poena, Jerami Grant dodao je 17, Steven Adams dodao je 14 poena i 11 skokova, a Russell Westbrook 12 poena, deset skokova i devet asistencija.

Los Angeles Lakersi bili su bolji od Detroit Pistonsa koji su bili u nizu od tri pobjede i to ostvarene protiv Philadelphije, Clippersa i Warriorsa s tim da su dvije posljednje na zapadnoj obali ostvarili u gostima.

Protiv Lakersa nije išlo, domaćin je imao susret pod kontrolom i Pistonsi nisu napravili ništa posebno da bi to promijenili i okrenuli dvoboj na svoju stranu.

"Nismo napravili ništa dobro i izdominirali su nas. Uopće se nismo borili, bila je to jako loša večer za nas", iskren kao i uvijek bio je Stan van Gundy.

Kod Lakersa Julius Randle ubacio je 17 poena uz sedam skokova, Kyle Kuzma 16 poena, a Larry Nance 14 poena i 12 skokova. Ivica Zubac upisao je prve dvije minute u sezoni i ostao bez pravog učinka, uz skok u napadu i dva promašaja iz igre.

Kod Pistonsa po 18 poena upisali su Tobias Harris i Reggie Jackson (sedam skokova, pet asistencija), a Andre Drummond bio je na deset poena, 12 skokova i pet asistencija.

NBA:
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 114:122
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 91:110
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 113:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!