Tenis

Marin Čilić u dva seta do četvrtfinala Bercyja uz odličnu priliku za polufinale

Branimir Korać • petak, 03.11.2017.
Marin Čilić u dva seta do četvrtfinala Bercyja uz odličnu priliku za polufinale
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u četvrtfinale turnira u Parizu. U osmini finala igrao je protiv Roberta Bautiste Aguta i upisao je pobjedu 7:6, 6:2 za sat i 45 minuta...

Dobar posao odrađuje Marin Čilić u Parizu. Upisao je još jednu pobjedu, ovaj put protiv vrlo neugodnog i upornog Roberta Bautiste Aguta sa 7:6, 6:2. Posebno u drugom setu Marin je dobro igrao, potpuno je dominirao i pokazao visoku razinu izvedbe.

Bautista Agut nije spektakularan igrač koji će oduševljavati svojim nastupima, ali je vrlo neugodan, brz i konstantan i definitivno igrač protiv kojeg rijetki vole igrati. Marin je pronašao lijek za njega i izborio mjesto u četvrtfinalu.

U prvom setu Bautista Agut probio je led i stigao prvi do breaka povevši s 3:2, međutim Čilić nakon toga niže tri gema i dolazi do servisa za set. Nije ga iskoristio i tek u 13. igri pala je odluka, a tamo je Marin bio bolji sa 7:4.

U drugom setu Čilić je stabilizirao igru na svom servisu te je nakon breaka u prvom gemu rutinski čuvao prednost. Kod 4:2 stigao je do novog breaka i servisa za meč gdje je bilo manjih problema, izvukao je 0:40 i prošao dalje.

Ovo je druga Marinova pobjeda protiv Roberta Bautiste Aguta, svladao ga je i u Wimbledonu gdje također nije izgubio nijedan set.

U četvrtfinalu očekuje ga dvoboj protiv domaćeg veterana Juliena Benneteaua s kojim se sastao tri puta prije gotovo deset godina, bili su to vrlo tijesni mečevi, ali sva tri puta Čilić je slavio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!