Tenis

Marin Čilić i šesti put bolji od Borne Ćorića

Slavko Boldin • srijeda, 01.11.2017.
Marin Čilić i šesti put bolji od Borne Ćorića
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je otvorio pretposljednji Masters turnir sezone u Parizu. Drugi tjedan zaredom ždrijeb je ponudio hrvatski okršaj u kojem je Čilić i u šestom dvoboju protiv Borne Ćorića odnio pobjedu. Nakon sat vremena i 35 minuta bilo je 6:4 i 6:3 za Međugorca.

Susret je, zapravo, bio mnogo neizvjesniji nego što rezultat sugerira. Čilić ponovno nije pružio pretjerano uvjerljivu predstavu, međutim, 20-godišnji Zagrepčanin nije to uspio iskoristiti.

Marin se u prvom setu mučio na svom početnom udarcu, spasio je četiri break lopte Borne Ćorića, koji je svoje servis-gemove dobivao bez problema. Ipak, ključni gem kod rezultata 5:4 Čilić je odigrao agresivnije pa je iskoristio jedinu break loptu (ujedno i set loptu) te zaključio prvi set.

Sličnu priču vidjeli smo i u drugoj dionici. Borna je ponovno tražio priliku na Marinovom servisu, no bez uspjeha. Nakon tri izjednačenja, Međugorac je kod rezultata 4:3 uspio slomiti Ćorićev otpor i privesti susret kraju. Čilić je ubacio 13 as servisa, uz pet dvostrukih pogrešaka.

Ćorićev uspješan nastup u Parizu, gdje je povezao tri uvjerljive pobjede (uključujući i prvo slavlje u trećem pokušaju protiv Nijemca Struffa), tako je završen. Očekuje ga još završi NextGen ATP Finals turnir u Milanu gdje će odmjeriti snage s najvećim mladim nadama svjetskog tenisa. Čilić u trećem kolu ide na pobjednika susreta Bautista-Agut-Chardy.

ATP Pariz, 2.kolo:
Marin Čilić (HRV/3) - Borna Ćorić (HRV) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!