Tenis

Julia Goerges i CoCo Vandeweghe u borbi za titulu u Zhuhaiju

Mihaela Bradovski • subota, 04.11.2017.
Julia Goerges i CoCo Vandeweghe u borbi za titulu u Zhuhaiju
Foto: EPA

Julia Goerges i CoCo Vandeweghe bore se za posljednju ovogodišnju titulu. U Zhuhaiju na Elite Trophyju došle su do finala glatkim pobjedama protiv Anastasije Sevastove i Ashleigh Barty...

Nakon što su one najbolje igračice zaključile sezonu nastupom na WTA Finalsu u Singapuru, igračice ispod osmog mjesta na ljestvici bore se na WTA Elite Trophyju u Zhuhaiju. Trebala ih je predvoditi devetoplasirana na svijetu Johanna Konta, no ona je nakon raskida suradnje s trenerom zaključila sezonu.

U ovoj konkurenciji za titulu će se boriti Julia Goerges i CoCo Vandeweghe koje su glatkim polufinalnim pobjedama izborile nastup u finalu.

Goerges je u polufinalu igrala protiv Latvijke Anastasije Sevastove i za 72 minute izborila je pobjedu s dva puta po 6:3. Njemica je tijekom meča vrlo dobro servirala i nije dopustila Sevastovoj nijednu break priliku. Tako joj se ujedno i osvetila za poraz u Mallorci ove godine gdje je Sevastova u finalu slavila u tri seta.

Embed from Getty Images

Identičnim rezultatom CoCo Vandeweghe svladala je Ashleigh Barty, ona je bila još brža i također nije dopustila protivnici nijednu break loptu.

Prošle godine titulu pobjednice odnijela je Petra Kvitova koja je bila bolja od Eline Svitoline.

WTA Elite Trophy, polufinale:
Julia Goerges (Njemačka) - Anastasija Sevastova (Latvija) 6:3, 6:3
CoCo Vandeweghe (SAD) - Ashleigh Barty (Australija) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!