Tenis

Marin Čilić propustio veliku priliku u Parizu, francuski veteran zaustavio ga u četvrtfinalu

Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2017.
Marin Čilić propustio veliku priliku u Parizu, francuski veteran zaustavio ga u četvrtfinalu
Foto: EPA

Marin Čilić nije iskoristio veliku priliku za veliki rezultat u Parizu. Kako se turnir razvija, nakon današnjeg odustajanja Rafaela Nadala, Čilić je imao idealnu priliku čak i za osvajanje, ali pao je na prvom ispitu nakon što se otvorila ta mogućnost...

Nakon prva dva meča ovog petka, Marin Čilić iskočio je u status prvog favorita za osvajanje turnira u Parizu. Prvo je Rafael Nadal objavio kako se povlači iz turnira zbog ozljede što je donijelo rezultat života Filipu Krajinoviću, a zatim je John Isner svladao Juana Martina del Potra i ostavio ga bez nastupa u Londonu. Kako posljednji četvrtfinalni par čine Fernando Verdasco i Jack Sock, Čilić je iskočio kao prvi favorit za titulu.

Međutim podbacio je i to pošteno. U četvrtfinalu je igrao protiv domaćeg veterana Juliena Benneteaua, igrača koji više razmišlja o kraju karijere nego o nekim velikim teniskim planovima, no ovdje je bio pametniji i mudriji od Marina, odveo je meč potpuno na svoj mlin i slavio sa 7:6, 7:5.

Čilić je u prvom setu vodio s 5:3 i imao set loptu na servisu, ali od tog trenutka, nakon što ju nije iskoristio, sve je išlo suprotnim smjerom.

Benneteau je uzeo Čiliću servis i odvukao set u tie-break gdje je sa 7:5 došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Marin se nije potpuno oporavio od gubitka prvog seta i odmah je izgubio servis na startu drugog. Srećom uzvratio je istom mjerom, ali nikako to nije mogao ponoviti te je do kraja seta samo još jednom zaprijetio Francuzu. Kod 4:4 došao je do 30:40, nije iskoristio ukazanu priliku i za to je kažnjen. Kod 6:5 servirao je za tie-break, Benneteau je došao do 15:40 i iskoristio drugu meč loptu.

Francuz teško da je mogao i zamisliti prije početka turnira da će dogurati do polufinala, a Marin itekako može žaliti jer je propustio ogromnu priliku.

ATP Pariz, četvrtfinale:
Julien Benneteau (Francuska) - Marin Čilić (Hrvatska, 3) 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!