Ostali sportovi

Ragbi: Malta prejaka za hrvatsku mladost

Sportnet • subota, 04.11.2017.
Ragbi: Malta prejaka za hrvatsku mladost

Pomlađena hrvatska reprezentacija doživjela je danas težak poraz od izravnog protivnika za prvo mjesto u skupini.

S konačnih 56:8 teško da je itko mogao očekivati ovako visoki poraz, no pred našom iznimno mladom generacijom, sačinjenom od velikog broja nekadašnjih U18 reprezentativaca, još je puno prostora za napredak, a na Malti su na teži način stekli veliko iskustvo.

Domaćin je poveo već u prvoj minuti, a ubrzo nakon toga, Pavlović iz kazne smanjuje na 8:3. Slijedi polaganje našeg najmlađeg igrača Vinka Rudića, koji je za reprezentaciju debitirao prošlog vikenda u pobjedi nad Izraelom u Splitu, a sve nakon toga gledamo solo predstavu danas odlične Malte. Hrvatska nikako ne uspijeva povezati svoje redove, a brzi igrači Malte iskorištavaju sve naše greške te do poluvremena dižu rezultat na 30:8. Ista priča slijedi i u nastavku susreta te domaćin nastavlja nizati poene da bi do kraja susreta stigli do visokih 56:8.

"Ovo će biti jako dobra škola za naše mlade igrače. Ne znam zašto smo tako nervozno ušli u utakmicu; radili smo neke početničke pogreške, jednostavno se nismo držali zacrtanog plana. Oni su jako iskusna momčad i dobro su koristili svaku našu pogrešku, kojih je bilo puno. Nama ne preostaje ništa drugo nego da se što bolje pripremimo za travanj sljedeće godine kada ćemo igrati dvije nove utakmice, s Bosnom i Hercergovinom te s Andorom", rekao je kapetan Marko Grčić.

Uz poraz i pobjedu u jesenskom ciklusu, Hrvatska je zasjela na drugo mjesto ljestvice te za prelazak u višu skupinu, na proljeće čeka pogrešan korak Malte te se okreće pripremama za Bosnu i Hercegovinu te Andoru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!