Rukomet

Veszprem i Vardar čuvaju vrh, Kiel tijesno slavio unatoč sjajnom nastupu Pešića

Mihaela Bradovski • subota, 04.11.2017.
Veszprem i Vardar čuvaju vrh, Kiel tijesno slavio unatoč sjajnom nastupu Pešića
Foto: EPA

Osim dvoboja između Barcelone i Zagreba, odigrani su i ostali susreti u sve četiri skupine Lige prvaka. Najneizvjesnije bilo je u Brestu i Montpellieru gdje je susret riješen u samom finišu...

Vardar čuva vrh skupine A te nije dozvolio iznenađenje na gostovanju u Švedskoj. Kristianstad je tako ostao na samo jednom osvojenom bodu nakon što je u ovom susretu poražen 26:23.

Sredinom prvog dijela Vardar je preuzeo vodstvo i počeo stvarati prednost, vodio je i s plus osam, a domaćin je u završnici uspio samo smanjiti visok zaostatak.

Goste su predvodili s po sedam golova Vuko Borozan, Dainis Krištopans i Timur Dibirov, Ivan Čupić zabio je tri gola, a Igor Karačić jedan. Kod domaćina Philip Henningsson i Olafur Gudmundsson postigli su po četiri gola.

Veszprem se nalazi na vrhu skupine B i ne pada mu na pamet prepustiti vodeću poziciju. Novu pobjedu Mađari su ostvarili na svom parketu i to protiv posljednjeplasiranog Aalborga koji je svladan s glatkih 30:24.

Odradili su domaćini rutinski posao, imali su veću širinu i Aalborg se nije mogao s njima nositi. Izdržali su gosti nekih desetak minuta, ali nakon toga se Veszprem odvojio i najviše što je Aalborg uspijevao smanjiti bilo je na minus tri. U drugom dijelu niti to i Mađari su rutinski slavili.

Mate Lekai predvodio je Veszprem sa sedam postignutih pogodaka, a kod gostiju Simon Hald Jensen zabio je šest golova dok je Lovro Jotić dodao dva.

Unatoč 15 obrana i odličnom nastupu Ivana Pešića, Kiel je odnio pobjedu iz Bresta protiv Meškova 25:24. Briljirao je i na drugoj strani Niklas Landin koji je upisao obranu više, a Nijemci su mogli do pobjede i lakše nego što je to na kraju bilo. U 57. minuti vodili su 24:20 da bi dopustili domaćinu dolazak na samo gol zaostatka, ali mladi Bilyk ipak je pola minute prije kraja zabio za 25:23 i omogućio mirniji kraj Kielu.

Po šest golova kod Kiela postigli su Nikola Bilyk i Marko Vujin, a kod domaćina šest golova zabo je Siarhei Šilovič, pet je dodao Aleksander Škurinskij, a jedan Ljubo Vukić.

Babićevo Gorenje na vrhu je skupine C nakon pobjede protiv Elveruma s visokih 30:21. Gorenje je bilo favorit, ali teško je itko očekivao baš ovako visoku pobjedu. Norvežani su pali u drugom dijelu nakon što su bili ravnopravni u prvih 30 minuta.

Rok Ovniček predvodio je Gorenje sa sedam golova, pet je dodao Alem Toskić, a Robert Markotić zabio je dva gola. Kod Elveruma Richard Hanisch postigao je četiri pogotka.

Uspješan je bio i Ademar Leon koji je ugostio Dinamo iz Bukurešta i slavio 32:29. Španjolci su do pobjede došli nošeni s devet golova Juana Josea Fernandeza te šest Federica Vieyre. Na drugoj strani Vadim Gajdučenko postigao je osam golova.

U skupini D Montpellier je zadržao stopostotan učinak domaćom pobjedom protiv Sportinga iz Lisabona. Nije bilo jednostavno, slavili su Francuzi s tijesnih 33:32 čime se Sporting udaljio od prva dva mjesta dok su Francuzi napravili novi korak prema osiguravanju prolaza. Pobjedu Montpellieru donio je Valentin Porte pogotkom sekundu prije kraja.

U pobjedničkom sastavu po šest golova postigli su Diego Simonet i Benjamin Afgour, a Porte je dodao pet golova. Kod gostiju Ivan Nikčević zabio je čak 11 golova, Frankis Carol Marzo dodao je sedam, a Pedro Portela pet.

Do vrlo važne pobjede došao je Motor iz Zaporožja koji je na svom parketu svladao Bešiktaš s 28:22. Tako je Motor zadržao drugu poziciju na ljestvici s tri boda prednosti nad pratnjom.

Predvodio ga je bjeloruski reprezentativac Baris Puhouski s osam golova dok je Zahar Denisov dodao pet. Kod poraženih Faruk Vražalić postigao je osam golova.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kristianstad23:26Vardar Skoplje
Barcelona32:22RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged31:34Rhein-Neckar Löwen
Orlen Wisla Plock30:32Nantes
1Vardar Skoplje 14390:341+4921
2Barcelona 14408:378+3020
3Nantes 14403:382+2120
4Rhein-Neckar Löwen 14416:391+2517
5OTP Bank Pick Szeged 14421:411+1013
6Kristianstad 14355:415-608
7Orlen Wisla Plock 14380:408-287
8RK Zagreb 14349:396-476

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!