Nogomet

Rebić: "Sazrio sam kao čovjek i igrač te mogu pomoći više nego ranije"

Branimir Korać, Dražen Patarčić • utorak, 07.11.2017.
Rebić: "Sazrio sam kao čovjek i igrač te mogu pomoći više nego ranije"
Foto: FaH

Ante Rebić povratnik je u hrvatsku reprezentaciju. Izbornik Zlatko Dalić zvao ga je nakon odličnih igara u dres Eintrachta iz Frankfurta...

Puno vremena prošlo je od posljednjeg pozivanja Ante Rebića u dresu Hrvatske, od posljednjeg poziva u reprezentaciju napredovao je i smatra da je zbog toga danas bolji igrač.

"Zadnja utakmica bila mi je ona s Italijom, prošle su već dvije i pol godine i sretan sam što sam se vratio u najdraži dres. Imamo veliki zadatak pred sobom i trebamo ga uspješno završiti. U ove dvije i pol godine sazrio sam i kao čovjek i igrač te mislim da mogu puno više pomoći Hrvatskoj nego prije. U međuvremenu uglavnom sam bio zdrav i igrao u kontinuitetu."

Izbornik je već razgovarao s njim i možda će ga koristiti protiv Grčke.

"Izbornik zna moje kvalitete, tu sam, zdrav sam i spreman pomoći ako to bude trebalo. Razgovarao sam s izbornikom i vidjet ćemo kako je sve zamislio. Rekao je da će me najvjerojatnije koristiti."

"Gledali smo neke snimke Grka, ali imamo još dva dana do utakmice i bit će još sastanaka na tu temu. Grci se dobro brane, bore se, prljavi su i moramo se dobro paziti provokacija. Igrački smo sigurno bolji i moramo to potvrditi na terenu i izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo."

Eintracht dobro stoji u njemačkom prvenstvu, a Rebić je u dobroj mjeri zaslužan za to.

"I prošle sezone Bundesliga je bila teška i izjednačena, sve momčadi izuzev Bayerna i Borussije su manje-više podjednake tako da je svaka utakmica praktički derbi. Igram dobro, tako je bilo i prošle sezone, dobro sam se snašao, lijepo mi je u klubu i to se vidi na terenu."

"Vjeruje mi Niko iako me često kritizira, ali to je njegov stil, naviknuo sam na to i stvarno mi je dobro u Eintrachtu. Osjećam se tamo jako dobro i zašto mijenjati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!