Tenis

Borna Ćorić uzeo i drugu pobjedu te došao nadomak polufinala

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.11.2017.
Borna Ćorić uzeo i drugu pobjedu te došao nadomak polufinala
Foto: FaH

Borna Ćorić stigao je i do druge pobjede na Next Gen Finalsu u Milanu te je na korak do plasmana u polufinale. Ćorić jedini u skupini B ima stopostotan učinak uoči posljednjeg kola gdje ga čeka Karen Hačanov...

Nakon pobjede protiv Jareda Donaldsona u prvom kolu, Bornu Ćorića u drugom kolu skupine B čekao je dosta teži ispit protiv Daniila Medvedeva. Međutim Ćorić je i u ovom meču bio bolji, igrao je konstantnije, preciznije i pametnije te je zasluženo slavio.

Medvedev je uspio uzeti drugi set iskoristivši Bornine probleme na servisu, međutim ostala tri seta otišla su na stranu hrvatskog tenisača.

Jedino prvi set bio je čist za obojicu i bez nekih kriznih trenutaka na servisima. Tu se igrao tie-break koji je Ćorić osvojio sa 7:5.

Odmah na startu drugog seta Borna je izgubio servis, ali u sljedećem gemu stigao do 15:40 i tri vezane break prilike koje nije iskoristio i Medvedev je mirno dovršio set.

Nakon toga Ćorić je ponovno podignuo igru, a ključni trenutak meča dogodio se u trećem setu kod 3:1 za Ćorića kada je izvukao 15:40 na servisu za set i došao do 2-1 u setovima.

Medvedev je nakon toga odmah izgubio servis i na startu četvrtog seta te je Ćorić otišao do pobjede s ukupnih 4:3(5), 2:4, 4:1, 4:2.

Situacija je sada takva da Ćorić jedini ima 2-0, Hačanov i Medvedev su na 1-1, a Donaldson još nije uzeo niti set. Borna i dalje nije siguran sudionik polufinala bez obzira na odličan nastup u prva dva meča, a za polufinale će se boriti u posljednjem kolu s Karenom Hačanovim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!