Tenis

Borna Ćorić glatko poražen u polufinalu Next Gen Finalsa

Branimir Korać • petak, 10.11.2017.
Borna Ćorić glatko poražen u polufinalu Next Gen Finalsa
Foto: FaH

Borna Ćorić neće igrati u finalu Next Gen Finalsa u Milanu. U polufinalu zaustavio ga je Andrej Rubljev, mladi Rus bio je bolji i zasluženo je slavio s 4:1, 4:3, 4:1...

Nakon što su obojica imali težak posao u posljednjem kolu grupne faze te tu tražili prolaz u polufinale, Andrej Rubljev bio je svježiji i mirniji od Borne Ćorića te prošao dalje. Jedini poraz u skupini Rus je upisao protiv Hyeona Chunga i to s glatkih 3-0 dok je Ćorić bio stopostotan.

U tom susretu protiv Chunga Rubljev je pokazao svoju najveću manu, bio je glavom potpuno izvan meča, dosta nervozan i Korejac je to lakoćom kažnjavao. Međutim u zadnjem kolu skupine u pet setova svladao je Denisa Šapovalova i uhvatio drugo mjesto.

S druge strane Borna je krenuo glatkom pobjedom protiv Jareda Donaldsona da bi svaki sljedeći meč bio sve teži, jasno i protivnici su bili teški, no svladao je obojicu Rusa, Medvedeva i Hačanova, a upravo taj posljednji dvoboj protiv Hačanova u kojem se vraćao iz minusa 2-0 u setovima, ostavio je traga.

Borna nije imao pravi odgovor na igru Rubljeva. nije mu se uspio približiti na servisu u sva tri seta dok je u prvom i trećem setu gubio po jedan servis i oba seta izgubio s po 4:1.

Drugi set bio je najravnopravniji, tu su obojica izgurali svoje gemove i odluka je pala u tie-breaku gdje nitko niti u jednom trenutku nije imao dva poena prednosti, sve do 8:6 za Rubljeva.

Mladi Rus u finalu će igrati protiv boljeg iz meča između Hyeona Chunga i Daniila Medvedeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!