Tenis

Finale Fed Cupa: Sabalenka pobjedom protiv Stephens vratila Bjelorusiju u igru

Mihaela Bradovski • subota, 11.11.2017.
Finale Fed Cupa: Sabalenka pobjedom protiv Stephens vratila Bjelorusiju u igru
Foto: EPA

Sve je otvoreno nakon prvog dana finala Fed Cupa. Bjelorusija i SAD u Minsku su uzeli po jednu pobjedu i s podjednakim šansama ulaze u odlučujuću nedjelju...

Amerikanke su propustile veliku priliku povesti 2-0 već nakon prvog dana finala Fed Cupa i tako potvrditi status priličnih favoritkinja protiv domaćina Bjelorusije. CoCo Vandeweghe donijela je SAD-u prvi bod, ali nakon toga Arina Sabalenka bila je bolja od Sloane Stephens.

Vandeweghe je nastavila sjajnu seriju u Fed Cupu gdje ove godine nema nijedan poraz, a Aliaksandra Sasnovič ipak je prvi put ove godine morala priznati da je protivnica bila bolja.

Slavila je Amerikanka s dva puta po 6:4, spriječila iznenađenje i donijela SAD-u prvi bod ovog vikenda. Bila je puno agresivnija, tražila je winner dok je Sasnovič uglavnom čekala na pogrešku i ta joj se taktika nije isplatila.

"To se i očekivalo od mene kao prve igračice, trebala sam pobjedu da dobro krenemo u ovo finale", kratko je poručila Vandeweghe koja je tako skinula pritisak sa Stephens, ali ona nije uspjela slaviti.

19-godišnja Bjeloruskinja iznenadila je osvajačicu US Opena, igrala je bez previše kalkulacija, pritom i puno griješila (60 neprisiljenih), ali unatoč tome upisala je pobjedu.

Stephens je samo nastavila loš niz od finala u New Yorku, tada je upisala posljednju pobjedu, a nakon toga nizala je poraz za porazom.

Fed Cup, finale

Bjelorusija - SAD 1:1

Aliaksandra Sasnovič - CoCo Vandeweghe 4:6, 4:6
Arina Sabalenka - Sloane Stephens 6:3, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dar11.11.2017. u 22:44
    Da se Maša ne naglašava na "o", jasno je kada se pročita bjeloruska verzija njezina prezimena. "Šarapava". Ruski je izgovor "Ša-ra-p-v". Nenanaglašeni "o" nije uvijek "a" u ruskomu (Rusi, za razliku od Bjelorusa, samoglasnike ne pišu kako se... [više na forumu]
    Dar
  • Dar11.11.2017. u 22:44
    Arina Sabaljenka, Aljaksandra Sasnovič, Vjera Lapko, Ljiđija Marozava. Inače, u bjeloruskomu je lako je pogoditi gdje pada naglasak ako prezime ima "o".Baš na to slovo jer je nenaglašeni "o" u bjeloruskomu pismu uvijek "a". Da se Maša ne naglašava na "o"... [više na forumu]
    Dar
  • Dar11.11.2017. u 22:43
    Prije nekoliko godina srbijanski se novinar čudio "promijenjenomu" prezimenu bjeloruskoga atletičara. No radilo se samo o odbacivanju ruske i prihvaćanju bjeloruske inačice. Stoga je i ovdje lijep pogled na bjeloruska imena: Arina Sabaljenka, Aljaksandra Sasnovič, Vjera Lapko, Ljiđija... [više na forumu]
    Dar
  • Dar11.11.2017. u 22:43
    Napeto!
    Dar