Tenis

Marin Čilić ispustio break prednosti u trećem setu, Alexander Zverev upisao prvu pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 12.11.2017.
Marin Čilić ispustio break prednosti u trećem setu, Alexander Zverev upisao prvu pobjedu
Foto: EPA

Marin Čilić krenuo je porazom na ATP Finalsu i to u meču koji je po većini procjena trebao biti ključan dvoboj za drugo mjesto u skupini. Alexander Zverev slavio je sa 6:4, 3:6, 6:4...

Prognoze i analize uoči početka londonskog ATP Finalsa svodile su se uglavnom na to da je Roger Federer apsolutni favorit skupine Boris Becker, Jack Sock da je autsajder, a Marin Čilić i Alexander Zverev ispred Socka, a iza Federera.

Dovodilo je to do zaključka da je upravo dvoboj Čilića i Zvereva ključan u borbi za drugo mjesto i da je pobjednik puno bliže prolazu. Na kraju je Nijemac slavio i to iako je Čilić imao prednost od breaka u trećem setu.

Računica je jasna. Čilić do kraja mora dobiti Federera i Socka ili u slučaju poraza od Federera navijati za Socka protiv Zvereva te svladati Amerikanca. Ako uračunamo pobjedu Federera protiv Zvereva, stvorio bi se krug koji bi dao putnika u polufinale.

No tek je prvo kolo iza nas, pustimo računice, još se dosta tenisa treba odigrati u Londonu. Ono što je činjenica, Marin ima vrlo težak zadatak ako želi u polufinale. U utorak od 15 sati igra protiv Socka i tu nema pravo na krivi korak. Potrebna je pobjeda i to po mogućnosti u dva seta.

Zverev je potvrdio da je potpuno zasluženo u Londonu i da mu je bilo mjesto ovdje, a ne u Milanu. Odigrao je odličan meč, vratio se iz teške pozicije u trećem setu i nakon toga potpuno dominirao.

Marin je imao dobrih razdoblja, ali ponovno je tu bilo dosta oscilacija u igri te uspona i padova . Servis mu nije predstavljao neku prednost, čak je Zverev lakše igrao protiv Marinovog servisa nego Marin protiv njegovog.

Već sam ulazak u susret nije bio dobar, Čilić je krenuo nervozno i odmah izgubio servis te se nije uspio vratiti do kraja seta. Imao je jednu priliku koju je Zverev spasio i uzeo set sa 6:4.

Drugi set bio je potpuno drugačiji. Tu je Čilić dominirao, igrao dosta dobar tenis što mu je donijelo rani break, mirne servis gemove i poravnanje u setovima.

U trećem setu propustio je veliku priliku. Vodio je 3:1, imao 0:30 i tu je trebao prelomiti meč, ali umjesto da to napravi, on je zakomplicirao situaciju. Nije došao do dvostrukog breaka, zatim je od 40:15 u šestom gemu došao do gubitka servisa da bi u svom posljednjem servis gemu još jednom izgubio servis i meč. Taj posljednji gem Zverev je odigrao bez greške, odlično je izradio poene i upisao prvu pobjedu u Londonu.

Skupina Boris Becker, prvo kolo:
Alexander Zverev - Marin Čilić 6:4, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!