Tenis

Roger Federer otvorio ATP Finals u Londonu pobjedom protiv Jacka Socka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.11.2017.
Roger Federer otvorio ATP Finals u Londonu pobjedom protiv Jacka Socka
Foto: EPA

Započeo je ATP Finals u Londonu, a čast otvaranja pripala je Rogeru Federeru i Jacku Socku. Federer je stigao do očekivane pobjede, slavio je sa 6:4, 7:6...

Prvim susretom skupine Boris Becker otvoren je ATP Finals u Londonu. Roger Federer ušao je u susret kao veliki favorit protiv Jacka Socka i opravdao je taj status pobjedom u dva seta.

Od poraza u četvrtfinalu US Opena protiv Juana Martina del Potra, Federer ne zna za poraz, slavio je u Šangaju i Baselu, a niz je nastavio i u Londonu.

Prvi protivnik u Londonu bio mu je protivnik protiv kojeg je uvijek dominirao, Sock mu u sva tri prijašnja meča nije uspio uzeti set, pa je tako bilo i sada.

Amerikanac je imao težak start i odmah u prvom gemu izgubio je servis te iako je igrao bolje u nastavku seta, nije uspio doći niti do jedne break prilike u cijelom meču.

Federer je rutinski priveo posao kraju u prvom setu dobivši ga sa 6:4. U posljednjem gemu s dva vezana asa dovršio je posao i uzeo set.

I dok je u prvom setu Sock pružao otpor Federeru na reternu i dolazio blizu break prilike, u drugom setu nije imao šanse. Osvojio je samo tri poena na servisu Švicarca dok je s druge strane opasno visio i spasio ukupno pet break lopti u tri gema i izborio tie-break. Tamo je Federer bio bolji i sa 7:4 stigao do prve pobjede.

"Imao sam odličan ulazak u meč i nakon toga bilo je lakše igrati. Drugi set bio je tijesan, propustio sam neke prilike, ali na kraju mi je pomogao s dvostrukim servis pogreškama", rekao je Federer nakon meča.

U drugom dvoboju dana u skupini Boris Becker Marin Čilić igra protiv Alexandera Zvereva od 21 sat.

Skupina Boris Becker, prvo kolo:
Roger Federer - Jack Sock 6:4, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!