Košarka

Premasunac: "Ne smijemo ući u talijanski ritam", Jelavić: "Idemo po pobjedu"

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Premasunac: "Ne smijemo ući u talijanski ritam", Jelavić: "Idemo po pobjedu"

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u srijedu gostuje u San Martinu di Lupariju gdje s početkom u 20:30 igra protiv Italije u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket...

Izbornica Anđa Jelavić optimist je uoči ovog dvoboja, susret sa Švedskom pokazao je kako se Hrvatska može nositi i s jačim reprezentacijama.

"Naš plan za Italiju je isti kao i za Švedsku, samo nadam se boljem ishodu. Cure moraju prvenstveno dati svoj maksimum u obrani, truditi se i boriti jer će biti teže igrati na gostujućem terenu. Međutim sve su spremne i voljne, vidjele su da mogu igrati protiv jakih ekipa kao što je Švedska, pokazale su i da su one kvalitetne. Idemo na pobjedu, pružiti svoj maksimum."

Talijanke vrlo dobro poznaje Nina Premasunac koja nastupa u talijanskoj ligi.

"Sutra nas očekuje vrlo važna utakmica. Italija je najjača na bekovskim pozicijama gdje je Giorgia Sottana, zatim odlične obrambene igračice Francesca Dotto i Martina Crippa. Tu su vrlo jake i sigurno će nas tu pritiskati snažnom obranom. Pritiskat će nas po cijelom terenu i pokušati izvući što je više moguće brze tranzicije. Naša prednost je na visokim pozicijama gdje možemo iskoristiti to što smo više. Bitno je ne ući i njihov ritam, sigurno će htjeti ubrzati igru, mi to ne smijemo dopustiti."

Podsjećamo, Hrvatska je na startu kvalifikacija poražena od Švedske u Trnskom s 57:54.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!