Tenis

Jack Sock pobjedom protiv Zvereva do polufinala ATP Finalsa

Mihaela Bradovski • petak, 17.11.2017.
Jack Sock pobjedom protiv Zvereva do polufinala ATP Finalsa
Foto: EPA

Jack Sock pridružio se Rogeru Federeru u polufinalu ATP Finalsa i s Grigorom Dimitrovim igrat će za finale. Sock je polufinale dohvatio pobjedom protiv Alexandera Zvereva...

Gotovo sedam mjeseci Jack Sock se mučio i uglavnom bilježio poraze. Iznimka je bio turnir u Washingtonu, no na svim ostalim turnirima igrao je daleko ispod razine. Međutim, uz silne otkaze onih koji bi imali mjesto u Londonu, Sock je osvojio turnir u Parizu i tako izborio nastup na ATP Finalsu isključivo zahvaljujući tom turniru i dobrom prvom dijelu sezone.

U Londonu je samo nastavio u ritmu iz Pariza i nakon što je preokretom svladao Marina Čilića, u trećem kolu u skupini bio je bolji i od Alexandera Zvereva te tako osigurao drugo mjesto i prolaz u polufinale.

I Sock i Zverev u meč su ušli pomalo nervozno i bilo je problema u prvim gemovima za obojicu na servisu, a Sock je na kraju bio taj koji je to bolje iskoristio. Kod 3:3 stigao je do breaka i iako je u prvom setu spasio ukupno šest break lopti u tri gema, stigao je do seta sa 6:4.

Zverev je odgovorio na najbolji način, drugi set uzeo je s vrlo uvjerljivih 6:1 i to tako što je odmah pobjegao na 5:0 ne pruživši Socku nikakvu šansu.

Odluka je pala u trećem setu gdje je prvo Zverev došao do breaka, zatim Sock napravio preokret da bi se Zverev vratio i u konačnici Amerikanac u desetom gemu došao do prve meč lopte i odmah je iskoristio.

Petak će donijeti rasplet u drugoj skupini gdje je Dimitrov izborio prolaz, a Goffin i Thiem borit će se za posljednje mjesto u polufinalu.

ATP Finals:
Jack Sock - Alexander Zverev 6:4, 1:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!