Tenis

David Goffin nadigrao Federera i izborio finale ATP Finalsa

Branimir Korać • subota, 18.11.2017.
David Goffin nadigrao Federera i izborio finale ATP Finalsa
Foto: EPA

Iznenađenje u polufinalu ATP Finalsa priredio je David Goffin koji je odigrao odlično protiv Rogera Federera i upisao pobjedu. Goffin je slavio s 2:6, 6:3, 6:4...

Nije to bio Roger Federer u svom pravom izdanju. Samo u prvom setu potpuno je dominirao i činio se kao previsoka prepreka za Davida Goffina, ali u nastavku meča nije bio na takvoj razini, Goffin je preuzeo kontrolu i iznenađujuće otišao u finale.

Belgijac je u Londonu pokazao dva lica. Briljirao je protiv Rafaela Nadala i Rogera Federera, ali zato je bio očajan protiv Grigora Dimitrova kojem je otkinuo samo dva gema u cijelom meču i to kada je već bilo jasno da će upisati poraz.

Federer je s druge strane upisao sve pobjede, ali pokazao je slabosti, posebno u mečevima protiv Alexandera Zvereva i Marina Čilića.

Ovdje je krenulo idealno za Švicarca koji je vrlo brzo poveo s 5:1 i Goffin se pomirio vrlo rano s gubitkom prvog seta.

Međutim od početka drugog seta sve se okrenulo. Goffin je odlično krenuo i poveo s 3:0 nakon čega je čvrsto držao svoj početni udarac. Imao je Federer samo jednu break loptu u drugom setu, ali Goffin se odličnim servisima spasio.

Nakon što je uzeo drugi set sa 6:3, Belgijac je u istom ritmu nastavio i u drugom setu gdje je također vrlo brzo stigao do breaka, Federer je u četvrtom gemu došao do break prilike, no Goffin je bio dobar na voleju i zadržao prednost.

Do kraja meča Federer više nijednom nije zaprijetio, čak štoviše, imao je samo jedan osvojeni poen na reternu te se je završio sezonu porazom u polufinalu.

37 neforsiranih pogrešaka imao je Švicarac dok je Goffin imao deset manje te iskoristio dvije od tri break prilike za razliku od Federera koji je obje iskoristio u prvom setu te ukupno propustio još devet break lopti.

ATP Finals, polufinale:
David Goffin (Belgija) - Roger Federer (Švicarska) 2:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!