Tenis

Promjene na Grand Slam turnirima, uvodi se ograničenje vremena između servisa

Branimir Korać • utorak, 21.11.2017.
Promjene na Grand Slam turnirima, uvodi se ograničenje vremena između servisa
Foto: EPA

Grand Slam Board potvrdio je promjene koje su se najavljivale proteklih mjeseci. Počevši s Australian Openom sljedeće godine, koristit će se sat koji će odbrojavati vrijeme između dva servisa...

Novitet koji se isprobavao na ekshibicijskim turnirima, u kvalifikacijama US Opena i na netom završenom Next Gen Finalsom u Milanu, pronašao je svoje mjesto na grand slam turnirima od početka iduće godine.

Uvodi se pravilo o 25 sekundi između dva servisa koje u biti i danas postoji, ali se ne provodi rigorozno pa ima tenisača kojima je potrebno čak i puno više od 30 sekundi pripreme između dva servisa.

Već od Australian Opena uvodi se sat koji će otkucavati i za svako prekoračenje vremena između dva servisa, igrači će odmah izgubiti taj poen.

Iako se dio javnosti i igrača protivi pravilima koja su se isprobavala u Milanu, vremensko ograničenje ne bi smjelo predstavljati problem. 25 sekundi između dva servisa sasvim je dovoljno vremena za oporavak, koncentraciju i pripremu, a svakako će doprinijeti dinamici meča.

"Ako želite pravi show, onda nije moguće uvesti vremensko ograničenje. Ako ne želite show, onda je to napredak", istaknuo je Rafael Nadal koji je poznat po tome da mu je potrebno puno vremena između dva servisa.

Osim ove inovacije, potvrđeno je kako od 2019. godine više neće biti 32 nositelja u muškom i ženskom turniru već po njih 16.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo05.12.2017. u 14:04
    Show? Gdje je show gledati njega 30 sekundi kako se stipa za dupe? Ljudi hoce da gledaju tenis, a ne setanje, stipkanje, tapkanje i ostale psiholoske igrice. To je super za tenis i trebali su to uvesti mnogo ranije.
    Josippo
  • staropramen02.12.2017. u 16:33
    to nije stenjanje i ne blamiraj se...
    staropramen
  • interreg23.11.2017. u 14:45
    Nadal samo da upola skrati svoj ritual prije servisa bio bi spreman za 15 sekundi. Ovo je korak u pravom smjeru. A ono sto bi isto trebalo zabraniti je brisanje znoja izmedju svakog poena (ionako to rade samo da kradu vrijeme) a isto tako i glasno stenjanje, pocesto i urlanje kod svakog udanja... [više na forumu]
    interreg