Tenis

Galović propustio veliku šansu u prvom setu i ispao u četvrtfinalu Challengera u Andriji

Sportnet • petak, 24.11.2017.
Galović propustio veliku šansu u prvom setu i ispao u četvrtfinalu Challengera u Andriji

Viktor Galović nažalost nije uspio proći u polufinale Challengera u talijanskoj Andriji. Bolji i možemo slobodno reći spretniji, od njega, bio je Mirza Bešić sa 6:4 6:4...

AUTOR: Jan Šneler

Odlično je krenuo Galović u prvi set i već u drugom gemu oduzeo servis Bašiću. Ubrzo je Galović vodio 3:0 i vjerojatno se već i sam vidio s osvojenim setom. Na žalost, od tada kreće njegov pad jer mu bosanskohercegovački tenisač dva puta oduzima servis i spaja pet uzastopnih gemova. Bez veće muke, Bašić je dobio set sa 6:4.

Bilo je jasno kako će tako izgubljeni set demoralizirati našeg tenisača, međutim on je ponovno u nastavku pokazivao dobru igru. Ipak, u petom gemu, dopušta dvije break šanse Bašiću koji ih na sreću ne koristi. Te sreće Galović nije bio u sedmom gemu kada mu je Bašić po treći puta u meču oduzeo servis. Do kraja meča ostalo je premalo prilika za neku popravnu šansu te je Bašić i drugi set osvojio sa 6:4.

Ostat će svakako žal za velikom prilikom iz prvog seta, međutim Galović će poboljšati svoj renking za nekoliko mjesto na ATP ljestvici s osvojenih 15 bodova i 1260 €.

Challenger Andria, četvrtfinale:
Mirza Bašić (Bosna i Hercegovina) - Viktor Galović (Hrvatska) 6:4 6:4

Foto: HTS/Igor Rajković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!