Tenis

Francuska na korak do osvajanja Davis Cupa nakon pobjede u konkurenciji parova

Mihaela Bradovski • subota, 25.11.2017.
Francuska na korak do osvajanja Davis Cupa nakon pobjede u konkurenciji parova
Foto: EPA

Drugog dana finala Davis Cupa u Lilleu na rasporedu je bio dvoboj parova, a Francuzi su tu bili uspješniji te su stigli do vodstva 2-1...

Vrlo zanimljiv posljednji dan finala Davis Cupa u Lilleu je pred nama. Francuska je drugog dana slavila u konkurenciji parova i Jo-Wilfried Tsonga imat će priliku u prvom meču posljednjeg dana donijeti Francuskoj trofej.

Međutim, neće mu biti lako, na suprotnoj strani stajat će David Goffin koji je u odličnoj formi i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da odluka padne u petom meču. Tu bi Francuzi trebali biti u prednosti unatoč tome što Lucas Pouille i Richard Gasquet nisu u životnoj formi. Koga god Yannick Noah stavi u peti meč ako bude odlučujući, bit će favorit protiv Rubena Bemelmansa ili Stevea Darcisa.

U konkurenciji parova Gasquet i Pierre-Hugues Herbert upisali su pobjedu u četiri seta protiv Bemelmansa i Jorisa de Loorea koji su propustili priliku za vodstvo 2-1 u setovima čime bi stavili Francuze u probleme.

Prvi set Gasquet i Herbert osvojili su lakoćom sa 6:1 da bi Belgijci uzvratili u drugom setu sa 6:3. Treći set bio je ključan, tu su Belgijci poveli s 5:3, imali servis za set, ali nisu ga iskoristili i nakon toga glatko su izgubili tie-break sa 7:2.

Četvrti set ponovno je donio veliku borbu, Bemelmans i De Loore imali su kod 3:2 15:40, propustili su i to iskoristiti, da bi odmah nakon toga izgubili servis i otišli u poraz.

Francuska je tako povela s 2-1 i ima dvije meč lopte za desetu titulu osvajača Davis Cupa i prvu nakon 2001. godine kada je u finalu svladana Australija s 3-2 uz pobjede Nicolasa Escudea u singlu te Cedrica Piolinea i Fabricea Santoroa u konkurenciji parova. Belgija još uvijek čeka na prvu titulu, a ovo joj je treće finale.

Davis Cup, finale

Francuska - Belgija 2-1

Gasquet/Herbert - Bemelmans/De Loore 6:1, 3:6, 7:6(2), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!