Košarka

Kvalifikacije za SP: Tunis, Kamerun i Angola sa stopostotnim učinkom

Branimir Korać • nedjelja, 26.11.2017.
Kvalifikacije za SP: Tunis, Kamerun i Angola sa stopostotnim učinkom
Foto: EPA

Afričke kvalifikacije u subotu su donijele dvoboje drugog kola, a tri reprezentacije u dvije skupine imaju omjer po 2-0...

Tunižani su sjajno otvorili afričke kvalifikacije, ali treba priznati i da su imali vrlo laganog protivnika. Čad nije reprezentacija koja posjeduje kvalitetu i Tunis je to pokazao pobjedom 101:40. Naravno, nisu imali na raspolaganju Salaha Mejria, ali i bez njega bila je to borba mačke i miša.

Ziyed Chennoufi predvodio je Tunis s 15 poena, pet skokova i pet asistencija, a Nizar Knioua dodao je 14 poena. Kod Čada Mickael Koibe ubacio je 17 poena, a Ronald Nato Kolmia deset poena.

Osim Tunisa drugu pobjedu upisao je i Kamerun koji je bio jednako uvjerljiv protiv Gvineje. Kamerunci su glatko slavili 116:78 u još jednom neravnopravnom dvoboju. Domaćin je ubacio 16 trica, imao 22 skoka više i osam izgubljenih lopti manje te susret niti nije mogao drugačije završiti.

Do pobjede Kamerun su predvodili Kenny Kadji iz Tofaša s 20 poena i osam skokova te Frank Tchoubaye sa 17 poena i pet skokova. Na drugoj strani Yacouba Sylla upisao je 16 poena, a po 15 su dodali Willyam Sako i Daouda Conde.

Angola je na svom tlu upisala pobjedu protiv Egipta 68:64 što je druga pobjeda Angole u skupini. Nije bilo jednostavno, a pobjednika je odlučio skok u napadu Moreire osam sekundi prije kraja nakon čega je Oraby napravio nesportsku pogrešku, a Moreira s dva slobodna bacanja zaključio priču.

Yanick Moreira iz Parme Perma ubacio je na kraju 14 poena uz sedam skokova, a Carlos Morais dodao je 12 poena. Kod poraženih Ibrahim El-Gammal upisao je 18 poena i pet skokova, a 218 centimetara visoki Omar Tarek Oraby je dodao 16 poena i 15 skokova.

Maroko je u produžetku svladao Kongo s 88:81. U tijesnom dvoboju slavio je teže od očekivanja, a velike zasluge za pobjedu nose Abdelhakim Zouita s 21 poenom i osam skokova i Soufiane Kourodu s 18 poena i šest skokova. Kod poraženih Munanga Shamba ubacio je 22 poena uz pet asistencija.

Afričke kvalifikacije:
Tunis - Čad 101:40
Kamerun - Gvineja 116:78
Egipat - Angola 64:68
Maroko - DR Kongo 88:81 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!