Košarka

VIDEO: Sjajna večer Darija Šarića u pobjedi Sixersa, Embiidu okršaj s Drummondom

Dario Dodić • nedjelja, 03.12.2017.
VIDEO: Sjajna večer Darija Šarića u pobjedi Sixersa, Embiidu okršaj s Drummondom
Foto: Marin Sušić

U odličnoj utakmici u Philadelphiji 76ersi su došli do pobjede protiv Detroit Pistonsa uz sjajnu partiju Darija Šarića. Sve su oči bile uprte u okršaj Embiid - Drummond, koji je drugi put ove sezone otišao na stranu Philadelphijinog centra...

Sve su oči sinoć bile uprte u Philadelphiju, jer pripremao se drugi ogled Joela Embiida i Andrea Drummonda. Momci su sve pripremili na društvenim mrežama, a počelo je 23. listopada kada su Sixersi slavili u gostima kod Pistonsa. Tada je Embiid na društvenim mrežama bocnuo Drummonda, hvalivši se da ga je izdominirao i da Drummond zapravo ne igra obranu. Igrač Detroita nije mu ostao dužan, poručio mu je: "Vidimo se 2. prosinca."

Nastavio je Embiid prepucavanje uoči sinoćnje utakmice pa je putem medija poručio kako Drummond ne zna šutirati, na što mu je ovaj odgovorio da je teško razgovarati s čovjekom koji ne može igrati dvije noći zaredom. U igri trash-talka ipak je, čini se, pobijedio Embiid, jer sinoć je po drugi put izvukao pobjedu - i privatnu u njihovom međusobnom ogledu i onu klupsku.

76ersi su pobijedili 108:103, a Drummond nije dočekao kraj jer je upravo pri čuvanju Embiida zaradio petu i šestu osobnu pogrešku, pokazao mu je Embiid put prema svlačionici i mahnuo zbogom: "To mi je i bio cilj za ovu utakmicu. Rekao sam dečkima u svlačionici da će zbog osobnih napustiti igru i to se dogodilo. Ali to je sve zabava, na kraju utakmice smo se izgrlili", rekao je Embiid.

Bila je to utakmica u kojoj su 76ersi do poluvremena izgradili respektabilnu prednost, imali su 63:47, ali se Pistonsi u trećoj četvrtini potpuno vraćaju u meč, upravo na Drummondovim krilima. U neizvjesnoj završnici ključnu je rolu uz Embiida imao i Dario Šarić, Šiši je odigrao fenomenalnu utakmicu i u važnim trenucima pogodio dvije trice, drugom je manje od dvije minute prije kraja odveo Philadelphiju na prednost od osam koševa, utakmica je bila gotova.

Iako ga nije išao šut (7/21 iz igre), iako je prikupio šest izgubljenih lopti, Embiid je s 25 koševa i deset skokova bio prvo ime 76ersa. Osim što je izludio Drummonda Embiid je šutirao 11/12 s linije slobodnih bacanja. Sjajan je bio i Robert Covington s 25 poena i osam skokova, J.J. Redick dodao je 18, uz sedam asistencija.

Dario je na parketu proveo 31 minutu i susret završio sa 17 koševa (3/3 za 1, 4/6 za 2, 2/5 za 3), sedam skokova i asistencijom.

Tobias Harris bio je prvo ime Pistonsa s 27 koševa i sedam skokova, Reggie Jackson dodao je 25 poena, dok se Drummond zaustavio na 14 koševa, 11 skokova, šest asistencija, pet ukradenih lopti i jednoj blokadi.

Boston Celticsi na svom su parketu stigli do 20. pobjede ove sezone, svladavši Phoenix Sunse 116:111. Mogla je to biti manje stresna utakmica za Celticse, ali Sunsi su u završnici sa zaostatka od 17 koševa stigli na 105:103. Tada se uključio motor Kyrieja Irvinga, koji se s nekoliko ključnih koševa pobrinuo da Celticsi upišu pobjedu.

Irving je s 19 koševa i pet asistencija bio prvo ime Celticsa. Po 17 su poena dodali Jaylen Brown i Marcus Morris (osam skokova). Na 15 poena zaustavio se Jayson Tatum, koš manje uz 11 asistencija ubilježio je Al Horford.

Još jednu sjajnu večer protiv Celticsa imao je Devin Booker, ovog se puta zaustavio na 38 koševa, no to nije bilo dovoljno Sunsima. T.J. Warren ubacio je 19 koševa, Tyson Chandler 14 uz čak 18 skokova.

Dragan Bender odigrao je 16 minuta i za to vrijeme upisao šest poena (0/1 za 2, 2/4 za 3), skok, asistenciju i blokadu.

U dvoboju dvaju momčadi s potpuno oprečnim formama ništa se nije promijenilo. Cleveland Cavaliersi su na svom parketu došli do 11. uzastopne NBA pobjede, svladavši sa 116:111 Memphis Grizzliese, kojima je to 11. uzastopni poraz.

Jedino što se može priznati Grizzliesima da su skupo prodali kožu viceprvacima. Bila je to neizvjesna utakmica koju je na stranu Cavsa povukao LeBron James. King James je u posljednjih 80-ak sekundi utakmice upisao svih sedam koševa Cavsa, susret je završio s 34 poena i 12 asistencija.

Kevin Love je večer okončao s 20 koševa i 11 skokova, na 17 se poena zaustavio J.R. Smith, koš manje ubilježio je Dwyane Wade. Ante Žižić nije ulazio u igru.

Tyreke Evans je s 31 košem i 12 asistencija bio prvo ime Grizzliesa, 27 je koševa dodao Marc Gasol, 16 Green.

New Orleans Pelicansi imali su težak zadatak sinoć, prekinuti niz od tri poraza zaredom, odigrati bez ozlijeđenog Anthonyja Davisa i u drugoj od dvije uzastopne utakmice u dvije noći tražiti pobjedu na gostovanju kod neugodnih Portland Trail Blazersa.

Na krilima sjajnog DeMarcusa Cousinsa to im je i uspjelo. Slavili su Pelicansi 123:116 uz 38 koševa i osam skokova Cousinsa. 19 je koševa u pobjedu ugradio E'Twaun Moore, 17 je ubacio Jrue Holiday.

Najraspoloženiji kod domaćina bio je Damian Lillard s 29 koševa i osam asistencija, po 17 su poena dodali McCollum i Leonard, Jusuf Nurkić ubacio je osam poena.

NBA, rezultati:
Boston - Phoenix 116:111
Dallas - L.A. Clippers 108:82
Brooklyn - Atlanta 102:114
Cleveland - Memphis 116:111
Philadelphia - Detroit 108:103
Milwaukee - Sacramento 109:104
Denver - L.A. Lakers 115:100
Portland - New Orleans 116:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.12.2017. u 16:07
    Bravo Dario, kljucna uloga, vidimo se u PO!
    narada108