Košarka

Eurokup: Bayern ostao neporažen, Budućnost i ASVEL odličnom četvrtom četvrtinom došli do pobjede

Sportnet • četvrtak, 07.12.2017.
Eurokup: Bayern ostao neporažen, Budućnost i ASVEL odličnom četvrtom četvrtinom došli do pobjede

Najuzbudljivije je bilo u Panevežisu gdje je Bayern u posljednjim sekundama došao do pobjede nad Lietkabelisom 88:87...

AUTOR: Jan Šneler

Lijepa noć je iza Cedevite jer ne samo da su zadali prvi poraz Darussafaki i upisali četvrtu pobjedu nego je Andorra porazila Fiat Torino 83:77 i time učvrstila poziciju hrvatskog prvaka. Fernandez i Stević su predvodili Morabanc Andorru s 19, odnosno 16 koševa.

U istoj skupini, UNICS je očekivano slavio protiv Levalloisa sa 77:68 i učvrstio drugu poziciju s omjerom od pet pobjeda i dva poraza. Lasme i Smith su bili najbolji u pobjedničkoj ekipi s 14 postignutih koševa.

U Istanbulu, Galatasaray je izborio važnu pobjedu protiv Reggiane i time upisao drugu pobjedu u Eurokupu. Držali su cijelo vrijeme Turci igru u svojim rukama, a naročito su dobrom igrom u posljednjoj četvrtini došli do konačne pobjede. Kod Galatasaraya, najbolji pojedinac bio je Dwight Hardy s 20 koševa, dok je Renfroe došao korak do triple double učinka s 10 koševa, 10 asistencija i osam skokova. Kod gostiju, Reynolds je postigao 19 koševa i dodao sedam skokova.

Iako je već osigurao prolaz dalje, neporaženi Bayern ozbiljno je pristupio utakmici u Litvi protiv Lietkabelisa. Trudili su se domaćini, nastojali doći do četvrte pobjede i napraviti iskorak u vrlo izjednačenoj skupini. Imali su gosti prednost od 87:83 svega 13 sekundi do kraja no prvo košem, a onda pogođenim bacanjima Ksistofa Lavrinoviča, Lietkabelis dolazi do izjednačenje.

Tri sekunde do kraja, Hobbs je pogodio jedno od dva bacanja i donio minimalno vodstvo Bayernu. Peiners je tricom nastojao pogoditi za pobjedu, ali njegov šut nije bio precizan i Bayern je pobijedio s 88:87. Kod Litvanaca, najbolji je bio Juskevičius s 21 košem, dok je Bayern predvodio Mačvan s 19 koševa i šest skokova.

Budućnost je dugo lomila otpor Izraelaca, no odlično odigranom posljednjom četvrtinom, ostvarila je vrlo uvjerljivu pobjedu. Nevjerojatno je kako smo mogli vidjeti tri ujednačene i slične četvrtine i jednu potpunu drugačiju. Vodio je Hapoel 58:57 u trećem dijelu da bi u četvrtoj dionici Budućnost došla na 75:60. Konačno, razlika se popela još i više te je domaća ekipa slavila s 92:75.

Izdvojimo odličnog Popovića koji je u pobjedu ugradio 29 koševa te Dysona čijih 19 koševa i pet skokova nije bilo dovoljno za povoljan rezultat.

U skupini C valja izdvojiti uvjerljivu pobjedu Gran Canarie nad turskim Tofasom. Već u prvoj četvrtini, Španjolci su napravili solidnu prednost koju su vremenom povećavali i mirnim ulaskom u završnicu došli do četvrte pobjede. Eriksson je zabio 22 poena za pobjedu domaćih, dok je kod gostiju Morgan postigao 12 koša i četiri skoka.

Slično kao i Budućnost, Lyon se dugo mučio protiv Ulma. Dobar dio utakmice domaćini su vodili, no fantastičnom posljednjom četvrtinom koju su dobili 30:18, gosti iz Francuske ostvarili su vrlo važnu pobjedu 94:84. Posebno inspiriran za goste bio je Roberson s 25 koševa, od čega su 24 došla iz šuta za tri poena. Kod Ulma, Thompson je postigao 22 poena i dodao sedam asistencija ali niti to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Eurokup, 7. kolo
Galatasaray - Reggiana 82:72
Lietkabelis - Bayern 87:88
Budućnost - Hapoel 92:75
Gran Canaria - Tofas 92:71
Ulm - Lyon 84:94
Morabanc Andorra - Fiat Torino 83:77
Levallois - UNICS Kazan 67:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!