Europska liga, skupina D, 6. kolo, 07.12.2017, 19:00 h, Rujevica, Rijeka, gledatelja: 8021
Suci: István Vad, Istvan Albert, Peter Berettyán, Ferenc Karakó, Jozsef Erdos, Theodoros Georgiou (MAĐ)
Rijeka
Rijeka
Jakov Puljić 7'
Mario Gavranović 47'
2:0(1:0) Milan
Milan

VIDEO: Rijeka se pobjedom protiv Milana na Rujevici oprostila od Europe

Dario Dodić • četvrtak, 07.12.2017.
VIDEO: Rijeka se pobjedom protiv Milana na Rujevici oprostila od Europe
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine D Europske lige aktualni prvak Hrvatske upisao je prvu pobjedu, Rijeka je nadigrala i s 2:0 svladala Milan koji je na Rujevicu istrčao u poprilično šarenom sastavu...

Milan
Rijeka
Milan
7
(do 86')
14
(do 75')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
30
Marco Storari
2
Davide Calabria
9
Andre Silva
13
Alessio Romagnoli
17
Cristian Zapata
21
Lucas Biglia
29
Gabriel Paletta
31
Luca Antonelli
(do 80')
45
Niccolo Zanellato
(do 74')
63
Patrick Cutrone
73
Manuel Locatelli
Pričuvni igrači
20
Ignazio Abate
74'
27
Riccardo Forte
80'
 
Trener
Gennaro Gattuso

Rijeka je završila svoj ovogodišnji put u Europskoj ligi lijepom pobjedom protiv pobjednika skupine D, Milana. Na Rujevici je momčad Matjaža Keka posve nadigrala i zasluženo svladala goste kojima je ovo prvi poraz u deset europskih nastupa ove sezone.

Istini za volju, poprilično je šaren sastav na travnjak Rujevice poslao novi trener milanske momčadi, Gennaro Gattuso, većinu ključnih igrača nije ni poveo na put u Rijeku, među njima i Nikolu Kalinića, ali budite uvjereni da mu nije drago što je nakon kiksa kod Beneventa kada mu je protivnički vratar ukrao pobjedu u posljednjim sekundama upisao poraz u drugoj utakmici na klupi Milana.

Uigranost i kvaliteta presudili su utakmicu, Rijeka je bila bolja od prve minute, a na sreću domaćih navijača u pravim trenucima su padali i pogoci. Iako je Milan momčad koja je ove sezone u Europskoj ligi postigla najviše golova u prvih 15 minuta, ranim je pogotkom utakmicu otvorio hrvatski prvak.

U šestoj je minuti Biglia u opasnoj zoni srušio Gavranovića, lopte se dohvatio Jakov Puljić i s 25 metara krasno preko živog zida pogodio lijeve rašlje.

Nije to bila posebno spektakularna utakmica, posebno iz razloga što gosti nisu nimalo impresioniorali, tek su povremeno prijetili Simonu Slugi, ali bez konkretnijeg učinka. Iz prvog poluvremena valja istaknuti tek priliku Cutronea, kojeg je dubokom loptom uposlio Zapata. Napadač Milana izbio je pred Slugu, prebacio riječkog vratara, ali i gol.

Utakmicu je Rijeka riješila na samom otvaranju drugog dijela, lijepu su akciju složili domaći nogometaši, Zuta je na lijevoj strani proigrao Kvržića, koji je šalje na peterac gostiju, točno na noge Gavranovića, napadač Rijeke pogađa za 2:0.

Mogao je u 77. minuti Biglia iz slične pozicije kao Puljić zabiti barem počasni pogodak za Milan, ali za razliku od Rijekinog igrača nije bio dovoljno precizan. Rijeka se pobjedom oprašta od Europe i okreće se prvenstvu, dok će Milan s prve pozicije i bez ispaljenog udarca u okvir Sluginog gola nastaviti lov na europsku titulu.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Austria Beč0:0AEK Atena
Rijeka2:0Milan
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!